Jégvihar Somogyban

2022.05.26. 14:00

Szakadtak az ágak, törtek a fák a Keleti Temetőben

Kettétört fák és leszakadt gallyak maradtak a szerdai jégvihar után a kaposvári Keleti Temetőben.

Sonline

Úgy nézett ki csütörtök reggel a kaposvári Keleti Temető, mint egy csatatér. Egy síremlék rongálódott csak meg és kisebb károk keletkeztek sírjelekben, de ezeket a temetőt fenntartó Somogy Temetkezési Kft. helyreállítja, mondta érdeklődésünkre Puskás Béla, ügyvezető. Hozátette: sokkal nagyobb pusztításra számítottak, de így is akadt dolga munkatársainak csütörtök reggel. 

- Először azokat az utakat kellett megtisztítani, amelyeket a mai temetések miatt a gyászolók igénybe vettek - monda Puskás Béla. A viharban leszakadó ágak egy része az utakra hullott, de volt olyan is, amelyiket síremlék vagy éppen kerítés tartotta meg. 

Sokan aggódtak szeretteik végső nyughelyéért, hiszen már a reggeli órákban sokan keresték fel a Keleti Temetőt, hogy megbizonyosdjanak róla, nem keletkezetek nagy károk. 

A Somogy Temetkezési Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán, délután egy kettétört fát vág ki a Városgondnokság. 

A Nyugati Temetőben most nem keletkeztek károk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában