Rippl-Rónai Fesztivál

2022.05.26. 19:53

Két év után újra jól fest a fesztivál

Tíz helyszín, hatvan program, négy napon át. Számokkal így jellemezhetjük a szellemiségében megújult Rippl-Rónai Fesztivált, amelyet csütörtökön délután nyitottak meg a Kossuth téren.

Turbéki Bernadett

Tűzzsonglőrök és óriásbábok kavalkádja vonult csütörtökön a Kossuth térre, hogy vidám hangulatot vigyen a Rippl-Rónai Fesztivál Megnyitójára. Műsoruk mosolyt csalt a nézelődők arcára. Kellett is a vidámság, hiszen a fesztiválnyitó kis híján meghiúsult a szerdai nagy erejű vihar miatt.

 

– Tegnap késő este még nem gondoltam, hogy itt ma fesztiválnyitót tartunk, de gondos kezek rendbe tették a fesztivál helyszíneit. Két évet kihagytunk ugyan, de most megújult fesztiválprogrammal, más szellemiséggel várjuk az érdeklődőket – mondta Szita Károly polgármester, aki egy óriási meghívót vehetett át Fülöp Péter fesztiváligazgatótól, aki a Fő utca kiállítóterébe és a Mednyánszky kiállításra invitálta az érdeklődőket.

– Elkezdtük, végre újra fesztiválozhatunk, összegyűlhetünk. A megszokotthoz képest több helyszínen, gazdagabb kínálattal várunk mindenkit. A Városligetben a hajnali négyig tartó, belépőjegyes programjainkra már több mint kétezren váltottak elővételben bérletet – mondta a fesztiváligazgató, aki a fesztivál utolsó napját a legkisebbek figyelmébe ajánlotta.

–A vasárnapi gyermekprogram, ami bennünket leginkább érdekel. Sajnos a koncertek túl későn kezdődnek, hiába szeretnének a fiaim elmenni rá, kilenc és tízéveseknek még nem való a buli – mondta Gergelics Natália, aki kislányával érkezett a megnyitóra. 

–Inkább a zenés fesztiválokat szeretem, és emiatt most is a koncertek érdekelnek. A nagymamámmal szoktunk fesztiválokra járni – mondta a tíz éves Fülöp Tibor Márk a megnyitó után.

– Mivel emelkedtek a költségek, nem mentünk osztálykirándulásra, helyette azt javasoltam, hogy jöjjünk el a fesztiválra. Tizennyolc diákkal érkeztünk fiatal pedagógus kollégáimmal. Délelőtt várost néztünk, nemsokára elmegyünk egy gyorsétterembe, és már megvannak a városligeti koncertre is a jegyeink – mondta Balogh Gyöngyi, aki osztályfőnökként Lábodról hozta el diákjait. 

– A T-Dani, a BSW, és Ali koncertjére megyünk, mert az osztályból mindenki szereti – tette hozzá Sárdinecz Hédi. A négy napos rendezvény tartogat Rippl-Rónai József művészetéhez kapcsolódó programokat is. Az egyik legnagyobb eleme a Vaszary Képtárban ma délután nyíló Mednyánszky László festőművész kiállítása lesz. A kézművesek és alkotóművészek már csütörtökön kipakoltak a Fő utca árusító helyeire.

–Minden alkalmat meg kell ragadni, hogy az embereket közel hozzuk a művészethez. Most nem ők jönnek be a kiállításra, hanem mi megyünk ki hozzájuk – mondta Duics Györgyi, aki festményeivel érkezett az Európa parkba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában