Megyei időjárás

2022.05.28. 07:00

Lehűl az idő, borongós hétvége vár ránk

Szombatra nagyrészt erősen felhős, borongós időre van kilátás.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az északi megyék fölött vékonyodhat, szakadozhat olykor a felhőzet, de számottevő napsütés ott sem ígérkezik.
Eleinte a középső és déli, majd délután már elsősorban csak a déli országrészben várható ismétlődő, időszakos eső. Északon reggel lehet itt-ott szemerkélés, de kevéssé lesz jellemző a csapadék.
Az esős déli és középső országrészben kifejezetten hűvös idő ígérkezik, de északon is jelentősen visszaesik a hőmérséklet az elmúlt napokhoz képest.


Változó irányú és erősségű szél várható. Elsősorban az északi megyékben lehetnek erős széllökések. Északnyugaton főként ÉNY-i, míg északkeleten eleinte inkább DNY-i irányból.
Éjszaka marad az alapvetően erősen felhős égbolt. Az ország nyugati felén várható elsősorban eső, eleinte délen, majd a középső és északi területeken is. Keleten elszórtan fordulhat elő szemerkélés.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 26,
szombat reggel 12,
szombat délután 15,
vasárnap reggel 10 fok körül alakul.

 

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. forrás: met.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap borongós idő ígérkezik sokfelé esőkkel, élénk, változó irányú széllel és az évszakhoz képest alacsony maximum hőmérséklettel. Egyelőre délelőtt elsősorban az ország nyugati felében, majd délután már inkább a keleti megyékben valószínűbb eső előfordulása.

- Hétfőn is még az évszakos átlagnál hűvösebb, változékony időre készülhetünk, de már szakadozottabb felhőzet mellett átmeneti napsütésben is lehet bízni. A felhőzetből elszórtan, időszakosan előfordulhat záporeső. forrás: eumet.hu

- Kedden, szerdán már napsütésre, száraz, melegedő időre készülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!