Megemlékezés

2022.07.03. 16:42

Nem feledik a múltat Kisgyalánban

Góz Lilla

1874. július 16-án délután egy nagy vihar következtében összedőlt az urasági birkaakol Kisgyalánban, amely maga alá temetett három fiatalt. Közülük a 17 éves Sebők János egy csordás fia elhunyt. Megsérült az öccse Ferenc és Kapoli Vendel is, aki az id. Kapoli Antal Kossuth díjas fafaragó művész rokona.  

Azóta július másodikán Sarlós Nagyboldogasszony napja Kisgyalánnak fogadott ünnepe. A helyben élők 1950-s évek elejéig ezen a napon nem is dolgoztak. Idén ünnepi szentmisével emlékezett a falu, a szertartás végén az egyházközség és az önkormányzat köszöntötte Szász Gyula plébános atyát pappá szentelésének 25. illetve Matykó Árpádot  diakónussá szentelésének 15. évfordulója alkalmából. Az ünnepi szentmisét követően a helyi művelődési házban hidegtálas vacsorával és süteményekkel látta vendégül az egyházközség és az önkormányzat az ünnepelteket és a  híveket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában