Kőszobor

2022.07.03. 20:00

Felszentelték a közadakozásból épült donneri keresztet

Felszentelték az a keresztet a kaposvári Szent Kereszt templom előtt, amelyet a donneriek és a város önkormányzata közösen állított.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A különleges alkotás Kling József szobrászművész készítette el. Vörös Péter plébános ünnepi beszédében elmondta: a közösségi tér és a templom előtti tér átadása után most sikerül a keresztet felszentelniük, amelyet Péteri Pál atyának ajánlottak, aki 26 éven át volt a közösség lelkipásztora. 

Forrás: Lang Robert Kaposvar

–  A donneri közösség élő közösség, akiknek fontos a hite és táplálkozik Krisztus keresztjéből – emelte ki a plébános. Felidézte: a városban a donneri templom az egyetlen, amely közadakozásból épült. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: a kőkereszt a donneriek lelki, szellemi és anyagi támogatásával valósulhatott meg, ami emlékeztet a keresztény gyökereinkre, a gyakorlandó erények, arra, hogyan szeretnénk élni Magyarországon és Kaposváron. 

 

–  Hitet teszünk a Donner jövője mellett is, lehet és érdemes Kaposvár ezen patinás városrészét fejleszteni, megújítani, tesszük ezt rendületlenül és nem kevésbé nemes cél az elődeinkre, őseinkre való emlékezés – mondta el Szita Károly. Megjegyezte: a kereszt új, de az üzenet régi, hazánk keresztény ország, minden napunk mozgató rugója a krisztusi szeretet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában