Megyei időjárás

2022.08.13. 08:00

Megviccel minket az időjárás szombaton

Fotó: Shutterstock

Szombaton zömében felhős idő lesz jellemző, időszakos napsütéssel, elszórtan záporokkal, zivatargócokkal. Általában gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet.

Este és az éjszaka első felében még lehetnek zivatargócok, de fokozatosan csökken a valószínűségük, elgyengülnek, megszűnnek. Hajnalra a felhőzet is csökken, kitisztul várhatóan az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 19,
szombat délután 27,
vasárnap reggel 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap, hétfőn és kedden nagyobbrészt napsütéses, fülledt, napról-napra melegebb idő ígérkezik 30 fok körüli, majd a feletti maximumokkal. A jövő hét elején a napi felmelegedés ismét elérheti helyenként a 35 fokot. Elsősorban az ország keleti felén, elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, illetve felerősödhet a szél. Tartós, áztató eső nem várható.
- Szerdán, csütörtökön visszatérő hőség körvonalazódik. Azonban csütörtök délután egy hidegfront érkezése valószínű, heves zivatarokkal.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!