Azonnal segítettek

2022.08.16. 15:55

Katonai felcserek látták el elsőként a mélykúti vonatbaleset sérültjeit

Hétfő késő délután kisteherautóval ütközött egy személyvonat Mélykút határában, egy vasúti átjáróban. A sérültek ellátását először az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Egészségügyi Ellátó Pontján szolgálatot teljesítő katonák kezdték meg.

Hétfő késő délután egy francia rendszámú kisteherautóval ütközött egy személyvonat Mélykút határában, egy vasúti átjáróban. A Magyar Honvédség kedden délelőtt tette közzé, hogy a balesethez az éppen közelben tartózkodó, a déli határon szolgáló egészségügyi katonák értek oda elsőként, akik azonnal megkezdték a sérültek ellátását – írja a baon.hu.

A képen jobbról: Győriné Kállai Mária főtörzsőrmester és Budai Dániel törzsőrmester. 
Forrás: honvedelem.hu

A helyszínre Bácsalmásról, Jánoshalmáról és Kiskunhalasról érkeztek további mentők, valamint egy mentőhelikoptert is riasztottak. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók mellett a kiskunhalasi hivatásos és a mélykúti önkéntes tűzoltók is kivonultak a helyszínre.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

A honvedelem.hu közlése szerint a balesetnél az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Egészségügyi Ellátó Pontján szolgálatot teljesítő katonák kezdték meg a kisteherautóban utazó három külföldi sérült ellátását. A két katonai felcser, Győriné Kállai Mária főtörzsőrmester és Budai Dániel törzsőrmester a felületes sebeket kellő alapossággal és gondossággal látták el, fertőtlenítették, bekötözték, a kisteherautó vezetőjére, aki fájlalta a nyakát, nyakrögzítőt tettek, majd az időközben kiérkező Országos Mentőszolgálat munkatársainak átadták a sérülteket, akik kórházba szállították őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!