Világbajnokság

2022.09.25. 20:00

Hiába fogtak több halat, nem lettek bajnokok a moldávok

Az angol csapat nyerte meg a 22. Pontyfogó világbajnokságot, amelynek idén a Deseda tó adott helyett.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A szigetországiak 194,225 kilogramm fogott hallal utasították maguk mögé a mezőnyt. A legnagyobb hal, amit az angolok megakasztottak egy 12,5 kilogrammos példány volt. A második helyezett Moldova lett. A horgászok több mint 200 kiló pontyot fogtak, azonban a szektorokban rosszabb eredményt értek el, mint az angolok, ezért nem ünnepelhették a győzelmet. A pontyfogó világbajnokság harmadik helyezettje Románia lett. Keleti szomszédaink összesen 32 halat fogtak, ezeknek a súlya valamivel több mint 121 kilogramm volt.

A magyarok a kilencedik helyen végeztek. Összesen több mint 60 kilogramm pontyot fogtak. A verseny legnagyobb halát a litvánok akasztották meg. Az észak-európai pecások horgára egy 16,725 kilós ponty akadt rá. A 72 órás világbajnokságra huszonnyolc ország csapata nevezett. A versenyt eredetileg Ukrajnában szervezték volna meg, de a háború miatt másik helyszínt kellett keresni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában