Megyei időjárás

2022.09.27. 08:00

Zivatarokkal és mennydörgéssel érkezik a front Somogyba

Fotó: Unger Tamás

Kedden egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja alakítja az időjárásunkat, emiatt többnyire felhős égboltra nézhetünk fel Somogy megyében. Bár időről-időre szakadozottabbá válik a felhőtakaró, ki-kisüt a nap is.


Már a délelőtt folyamán újabb csapadékmező éri el a nyugati országrészt, majd keresztezi az országot nyugat-keleti irányban szórványosan, időben és térben eltérően előforduló esőket, záporokat okozva. Helyenként, legnagyobb eséllyel a délkeleti, déli országrészben az ég is megdörrenhet, zivatar, hevesebb eső is előfordulhat.

Eleinte csak északnyugaton, majd szerte a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, másutt csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erősebb légmozgás.

Estére nagyrészt megszűnnek az esők, éjszaka északkelet felé távolodik a csapadékmező. Itt-ott átmenetileg felszakad a felhőzet, de összességében felhős égbolt lesz jellemző. A szélvédett, szélcsendes helyeken párásság képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 18,
kedd reggel 10,
kedd délután 19,
szerda reggel 10 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat. Forrás: met.hu 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdára - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de továbbra is az a valószínűbb, hogy napközben nem hullik csapadék. El-elvékonyodó, szakadozottabb felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre országszerte kisüthet a nap. Délután viszont előreláthatólag ismét megvastagszik a felhőtakaró, majd éjszaka eső is érkezik. A légmozgás gyengének ígérkezik.

Forrás: eumet.hu 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!