Átszervezés

2022.10.03. 11:21

Így szerveződik át a kulturális élet Kaposváron

Körvonalazódik Kaposvár kulturális életének átszervezése. Ezzel kapcsolatban adott ki közleményt a kaposvári Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ.

Sonline

A most kiadott közlemény pontos határidőket és menetrendeket is tartalmaz az átszervezésre.

A Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ a kulturális ágazatot is érintő új kihívásokkal, jelentős, az energia-áremelkedésekkel járó költségnövekményekkel néz szembe – emelte ki a közlemény. A teátrum a fenntartó önkormányzattal és az ágazati helyettes államtitkársággal konzultálva újratervezi kínálatát, amely biztosítja a kaposvári kulturális élet fenntarthatóságát.  

A színház vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az energiaárak változását, magára nézve az állami és az önkormányzati ajánlásokban jelzett 25 %-os megtakarítást nagyobb mértékben teljesíti, így törekszik a lehető legolcsóbb és leggazdaságosabb működésre. Ennek érdekében a három különböző telephely tevékenységeit a színház épületébe szervezi át. Kiemelt cél a szűkebb kínálat mellett a kaposvári kulturális életében dolgozók munkahelyeinek megtartása.  

A közleményben pontosan meghatározták azt is, hogy az Együd Árpád Kulturális Központ 2022. október 15 – 2023. március 31-ig zárva tart, a megjelölt időszak alatti tevékenységét átszervezik. Fontos feladat az - Együd Árpád Kulturális Központban működő - Művészeti Iskola zavartalan működésének biztosítása. Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója, segítségének köszönhetően, az oktatási program egyrészt a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tantermeiben folytatódik, másrészt a Csiky Gergely Színház Kamaraszínházában, ide költözik a Somogy Táncegyüttes is. Több kórus próbái és további működése a Városháza épületében valósulhat meg. A Szivárvány Kultúrpalotában tartandó programok többsége is 2022. október 1-től a Színház épületében valósul meg.  

 

A Csiky Gergely Színház működését a színház vezetősége 2023. január 3 - és március 31. közötti időszakban szűkíti, átszervezi, ugyanakkor a művészeti munka folytatódik.  A színház, a 2023. januártól nyárig tartó pontos műsortervéről 2022. novemberben ad részletes tájékoztatást. Előreláthatóan a színház a megszokottól eltérően téli szünetet tart, így az évad a nyári hónapokban fejeződik be, de a meghirdetett öt előadásos bérlet összes előadását megtartják – zárult a színház közleménye.

 

A Csiky Gergely Színház működése 2022. december 31-ig még folytatódik, ezen időszak alatt meghirdetett bemutatóit megtartja. A színház az adventi jótékonysági gáláját (december 4. 18 óra) idén is megszervezi és az ünnepi időszakra tervezett előadásaival is várja közönségét. Zajlik továbbá a Kaposvári Advent programsorozat szervezése.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában