foci vb 2022

2022.11.27. 20:01

Óriási botrány a belga vereség után

A katari labdarúgó-világbajnokságon sokkoló vereséget szenvedtek a belgák, ugyanis simán kikaptak 2-0-ra Marokkótól.

A cyclist rides among debris on the sideline of the live broadcast of the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Morocco, in Brussels, on November 27, 2022. - Violence broke out in Brussels on November 27, 2022 after Morocco's victory over Belgium at the World Cup, with "dozens of people" attacking street furniture and police, police said. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Fotó: AFP

Brüsszelben óriási botrányt okoztak a szurkolók a meccs alatt, az utcákon törtek-zúztak, lángokba borították a várost és a rendőrökkel is verekedtek. A rendőrség vízágyúkkal harcolt a tombolókkal. Nehéz megállapítani, hogy ki miért tombolt, ami biztos, hogy szurkolók gyújtogattak a képek bizonysága szerint - hogy dühükben (örömükben), mert kikapott Belgium, vagy Marokkót ünnepelték, azt pontosan nem tudni. Rengetegen gyűltek össze Brüsszel utcáin a csoportmeccs idején, többeknél marokkói zászló volt. Az indulatok akkor szabadultak el, amikor Hakim Zijes gólját nem adták meg, majd a második félidő elején fokozódott a feszültség és káosz tört ki a városban. A drukkerek brutálisan megtámadták az utcákon elhaladó járműveket, petárdákat és tűzijátékokat dobáltak és gyújtogattak. A "szurkolók" az őket megfékezni próbáló rendőrökkel is összeverekedtek, elképesztő felfordulást okozva a belga fővárosban. A rendőröket kövekkel dobálták meg, akik vízágyút vetettek be és több útszakaszt is lezártak. A Le Soir szerint mintegy 100 rohamrendőr igyekezett megakadályozni a botrányos pusztítást, Philippe Close brüsszeli polgármester pedig arra figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek be a városközpontba.

Morroco's supporters celebrate near rental e-steps set on fire in the center of Brussels, after the live broadcast of the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Morocco, in Brussels, on November 27, 2022. (Photo by NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Fotós: AFP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!