Letartóztatás

2022.12.02. 10:31

Az ügyészség is marasztalja a Tiktok videós banditákat

Nem meglepő fordulat, de jó olvasni: az ügyszség letartóztatásba helyezte a táncos kedvű testvéreket.

Sonline

Az ügyészség indítványt tett annak a testvérpárnak a letartóztatására, akik korábban táncolva üzenték meg a nyomozóknak, hogy úgysem tudják elfogni őket. 

Az idősebb férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022 októberében megkísérelte letépni az ékszereket egy idős asszony nyakáról, majd – mielőtt végül üres kézzel távozott volna – a telefonját akarta elvenni, mindeközben pedig az ellenállására tekintettel meg is ütötte a sértettet. A rablás kísérletén túlmenően a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2022 novemberében a fiatalabb testvérével együtt két pincébe is betörtek, ahonnan műszaki cikkeket, szerszámokat, üzemanyagot és élelmiszert loptak. 

Mivel a gyanúsítottak többször voltak már büntetve, és ellenük más rendőrkapitányságok előtt jelenleg is folynak további büntetőeljárások, az őket igazoltatni vagy elfogni akaró rendőrök elől a testvérek több alkalommal elmenekültek, és egy internetre feltöltött videóban korábban még azt is hangoztatták, hogy úgysem kapják el őket. A marcali nyomozók végül 2022. november 29. napján, a rejtekhelyükön elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottakat. 

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiak ügyében a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója 2022. december 01. napján tartott ülést, ahol az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában