Megyei időjárás

2022.12.02. 08:00

Akár havaseső is lehet megyénkben

Pénteken továbbra is borongós időre számíthatunk Somogyban, csak kevés helyen, és csak átmeneti időre vékonyodhat el a felhőzet.

Sonline

Többfelé kell számítani kisebb esőre, a Dunántúlon helyenként havas eső, a magasabban fekvő területeken kisebb havazás is lehet. A légmozgás gyenge marad. Éjszaka számottevő csapadék már nem hullik, de erősen felhős, borult marad az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 1,
péntek délután 3,
szombat reggel 2 fok körül alakul.

Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A Köpönyeg előrejelzése szerint országosan a térkép szerint alakul az időjárás.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton nagyrészt borongós, szürke időre van kilátás, de helyenként felszakadozhat, lecsökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap. Említést érdemlő csapadék nem hullik, de itt-ott kisebb eső nem zárható ki. A Dunántúlon DK-ire fordul a légmozgás, de gyenge, másutt ÉK-i, és szintén gyenge marad. Enyhül az idő.
- Vasárnap az ÉNY-DK irányú szélcsatornában megélénkül a DK-i szél. Alapvetően erősen felhős, illetve szakadozottan felhős, bujkáló napsütéses idő valószínű, de néhol előfordulhat pára, valamint köd is. Számottevő csapadék napközben nem várható. Tovább emelkedik a hőmérséklet.
- Hétfőn és kedden is marad a DK-i légmozgás, emellett borongós és napos területek, illetve időszakok egyaránt előfordulhatnak bárhol az országban, és időnkénti szemerkélő vagy mérsékelt eső is helyenként előfordulhat. Az évszakhoz képest kifejezetten enyhe idő a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!