Fotók

2022.12.02. 19:00

Megfogadták, hogy becsülettel tanulják a szakmát

Több mint 80 rendész-tanuló tett fogadalmat pénteken a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban. Az ünnepélyes eseményt első alkalommal szervezték meg a középiskolában. Az intézményben 25 évvel ezelőtt indult el a rendészeti képzés.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az elmúlt negyed évszázadban több rendésztanuló is a rendőri pályát választotta hivatásának. Közülük sokan a rendőrség állományában magas beosztásba kerültek, de olyanok is vannak, akik oktatóként segítik az intézmény munkáját. 

Az ünnepségen elhangzott, a megyei rendőr-főkapitányság mindig is támogatta a rendészeti képzést és több területen is együttműködtek az iskolával. A bűnmegelőzés, a közlekedésbiztonság, az ifjúságvédelem megmutatta, hogy az Eötvös-iskola tanulói hatékonyan be tudnak kapcsolódni a rendőrség munkájába.

A fogadalomtételen Molnár Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, a szomszédos háború, a menekülthullám, a világjárvány és az energiakrízis miatt nehéz időket él meg a rendőrség. – A magyar rendőrség 102 éves történetében talán még soha nem kellett egyszerre ennyi kihívásnak megfelelni – hangsúlyozta Molnár Gábor. – Nehéz időket élünk, ezek pedig különleges embereket igényelnek. Azok a fiatalok, akik rendőrségi szolgálatra készülnek, meggyőződésem szerint mind ilyen emberek. Ha nem is mindnyájan, de többen elkötelezték magukat arra, hogy szolgálják a hazát, védjék a helyi közösséget, segítség embertársaikat és megvédjék mások életét, vagyonát – tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere az eseményen elmondta, jó látni azt, hogy a kaposvári és a magyar rendőrségnek ilyen utánpótlása van. Kiemelte, a rendőrség elmúlt évtizedben végzett munkájának eredménye, hogy Kaposvár az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város lett.

Önvédelmet is tanulnak rendészhallgatók 

Takács Szilvia, a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium igazgatója az ünnepségen elmondta, az iskolában 1996 óta van közbiztonsági, majd rendészeti képzés. A diákok hatékonyan vesznek részt a rendőrség munkájában. Segítenek a Balaton parton és a bevásárlóközpontokban az ünnepek idején. – Azzal, hogy 2020-ban átalakult a szakképzés, a diákok lehetőségei bővültek – hangsúlyozta Takács Szilvia. – Az oktatás része lett, hogy a tanulók a rendőrségi munka egyes területeit testközelből ismerhetik meg. Egyre nagyobb hangsúly helyeződik az önvédelmi és az erőnléti képzésre is – tette hozzá az Eötvös-iskola igazgatója.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában