Kaposvár-Luxemburg

2022.12.07. 07:00

Aranyéremmel tért haza a kaposvári származású szakács

Steiner Péter a kaposvári származású vendéglátós a svájciak csapatát erősítette. Meghozta eredményét a hónapok óta tartó felkészülés, a közétkeztetés kategóriában lefőzték versenytársaikat.

Góz Lilla

Steiner Péter a kaposvári Széchenyi iskolában tanult vendéglátó technikusként, majd a Kaposvári Egyetemen diplomázott. Vágyott kalandra és 2010-ben Svájcba ment, ahol vendéglátásban kezdett el dolgozni. – Először vidéki hotelekben dolgoztam, majd egy szusis vállalkozásnál töltöttem öt évet, utána pedig egy kórház japán éttermében, ahol jelenleg is vagyok – mondta el a kaposvári vendéglátós. Hozzátette: megnyerték a svájci versenyt, így kvalifikációt szereztek a a luxemburgi világbajnokságra. Hat fős csapatuk január óta készült, hogy a 120 főre tervezett komplett menüt minél jobb ízben tudják tálalni. – Készítettünk sütőtökös erőlevest, tojással, szalonnapörccel ízesített madársalátát, főételnek marhahúst kecske sajtos polettával, párolt céklával, a fogast zellerkrémmel tálaltunk és vegetáriánus ételnek füstölt répás raviolit, desszertnek kajszibarackos parfét kínáltunk – mondta el Steiner Péter, aki főként a húsok és a szósz elkészítésében vállalt főszerepet. Hozzátette: öt órájuk volt a főzésre, utána pedig mindent tálaltak. 
 


A szakmai zsűri első helyezéssel díjazta menüsorukat és és mindannyian gazdagodtak a világbajnoki szakács szövetség diplomájával. – Nagyon örültünk a szép eredménynek, titkon reméltük, hogy felállhatunk a dobogóra, de álmunkban sem gondoltuk, hogy elsők leszünk megelőzve Kanadát és Dániát – mondta el Steiner Péter. Sok ideje nem jutott a pihenésre, már vissza is csöppent a munka világába. A kettős állampolgárságú kaposvári fiatal karácsonykor érkezik haza Kaposvárra. – A karácsonyi menüt a szüleim fogják készíteni, biztos azért besegítek, de ők lesznek a főszakácsok – mondta el mosolyogva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában