Piát lopott

2023.03.29. 09:00

Suttyomban kihúzta a boltból az itallal teli kosarat

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő horvát állampolgárt, aki több üzletet is megkárosított Zala és Somogy vármegyékben.

K.R.

Fotó: Koszorus Rita

A vád lényege szerint a húszas éveiben járó férfi idén  januárban kifejezetten abból a célból érkezett Magyarországra, hogy élelmiszer boltokból drágább alkoholos italokat lopjon.

A vádlott két nap alatt hét üzletben fordult meg, melyekből öt alkalommal járt sikerrel. A férfi módszere az volt, hogy egy kisebb, műanyag kosarat pakolt tele jobbára minőségi szeszes italokkal, majd azt a bejárati ajtó közelében hagyta. A terhelt ezt követően a kijáratnál kiment a boltból, de kis idő múlva visszatért és kihúzta a kosarat a bejáraton keresztül.

A fonyódi üzlet dolgozói azonban a férfit tetten érték és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A vádlott összességében 680 ezer forint értékű termékeket tulajdonított el.

Az ügyészségi indítványokkal egyezően a Fonyódi Járásbíróság a vádlottal szemben három év hat hónap börtönbüntetést, négy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, valamint négy évre kiutasította Magyarország területéről. A döntés fellebbezések folytán nem jogerős.

A videófelvételt az egyik sértetti üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményről.


 

Címkék#tolvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában