Megemlékezés

2023.05.29. 12:52

Suhajda Szilárdot gyászolja a szülővárosa: sok százan gyújtottak gyertyát érte (videó)

Órákig kígyózott a sor a hegymászó egykori békéscsabai iskolájánál, sokan érezték úgy, ki kell fejezniük együttérzésüket a családdal és tiszteletüket Suhajda Szilárd emléke előtt.

Forrás: beol.hu

Fotó: Lehoczky Péter

Bár a vasárnap esti gyertyagyújtást 20 órára hirdették meg, már 19 óra után érkeztek azok, akik szerették volna leróni tiszteletüket a nagyszerű személyiség emléke előtt. Elmentek egykori osztálytársak, tanárok, számos közéleti személyiség, diákok, Szilárd tisztelői, békéscsabai emberek, akik szerették volna ilyen módon is kifejezni együttérzésüket. Ott volt a megemlékezők között a város országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás és Szarvas Péter polgármester is – írja a beol.hu.

Fotó: Lehoczky Péter / Forrás: beol.hu

Az eseményen ott volt a hegymászó édesapja, Suhajda Tibor is. 

„Ha igaz is, ami a lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet: »Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd« – köszönöm, és ez cseng állandóan a fejemben...” – írta korábban Suhajda Tibor a bejegyzésében.

Fotó: Lehoczky Péter / Forrás: beol.hu

A sor hosszú időn át a Belvárosi iskolától egészen a Lepény Pál utcáig tartott, és még este 9 óra után is sokan vártak arra, hogy meggyújtsák a megemlékezés gyertyáját az iskolában Szilárd fényképe és egykori osztályának érettségi tablója előtt.

Fotó: Lehoczky Péter / Forrás: beol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában