Műszaki mentések napja

2023.06.07. 14:30

Balesetek és felhőszakadás adott munkát a tűzoltóknak kedden

Egymást követték a balesetek kedden, Somogyban. 24 óra leforgása alatt hat esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására szalagkorlátnak ütközött, karambolozott és felborult járművek mentésénél. A délutáni óráktól pedig a felhőszakadás okozta károk felszámolását végezték az egységek.

Sonline

Szalagkorlátnak hajtott egy autó délelőtt az M7-esen, a Letenye felé vezető oldalon, Balatonfenyves térségében. A balesethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a gépkocsit, amelynek vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. 

A déli órákban parkoló autónak ütközött és a tetejére borult egy gépkocsi Bárdudvarnokon.

Kora délután felborult egy autó az M7-esen, Balatonendréd közelében. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik kiemelték az árokból a járművet, amelyben egy ember utazott. Őt a mentők kórházba szállították.

Megcsúszott a vízátfolyáson és árokba hajtott egy személyautó a délutáni órákban Görgetegen. A járműben csak annak vezetője utazott, aki nem sérült meg. A nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik segítettek a sofőrnek kijutni a vízelvezető árokból.

A felhőszakadás Görgeteget sem kímélte.

Két autó karambolozott a 7-es főúton, Balatonkeresztúr határában. Az ütközés következtében az egyik jármű a tetejére borult. A marcali hivatásos és a balatonkeresztúri önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A tetejére borult gépkocsit a kerekeire állították, a forgalom ezt követően indulhatott meg az érintett szakaszon. A két autóban utazó négy embert a mentők kórházba szállították.

A délutáni felhőszakadást követően Balatonlellén az árkok nem tudták elvezetni a hirtelen, nagymennyiségben lehullott csapadékot. A víz betört az éttermek teraszára, állt a víz a parkolókban, ezért a balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúkat állítottak munkába.  

Jákó és Nagybajom között fa dőlt a vasúti felsővezetékre, ami kigyulladt.  A nagybajomi önkéntes tűzoltók ledarabolták a fát, majd eltávolították azt a sínekről. A vasúttársaság szakemberei ezt követően tudták megkezdeni a helyreállítást.

Háromfán egy 20 méter magas hársfa dőlt meg és veszélyt jelentett egy lakóházra. Az áramszolgáltató munkatársai miután az érintett hálózatot kiszakaszolták, nagyatádi hivatásos tűzoltók a magasból mentőről visszadarabolták a fát, megakadályozva egy esetleges balesetet.

A szerdai nap szintén balesettel indult. Az éjszaka folyamán újabb balesethez riasztották ezúttal a látrányi önkéntes tűzoltókat. Somogybabod és Somogytúr között volt szükség a beavatkozásukra, ahol árokba hajtott és az oldalára borult egy gépkocsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában