Galériával

2022.05.16. 10:44

Tókerüléssel nyitották a kerékpáros szezont a Tisza-tónál

Hatvannál is többen vettek részt a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács által szervezett tókerülő kerékpár­túrán vasárnap.

Az idénynyitó bringatúra résztvevői Tiszafüredről indulva Poroszló felé vették az irányt Fotó: Ujvári László

Ezúttal is a hagyományos Tisza-tó napja rendezvénysorozat egyik akkordjaként rendezték a Tisza-tó-kerülő VIP bringatúrát, mely idén is nagy népszerűségnek örvendett. Nem csoda, hiszen kiváló kora nyári idő várta a túrázókat. 

A mezőny Tiszafüredről, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indult, ahol a hivatalos megnyitó után Busi László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője tartott eligazítást a legfontosabb közlekedésbiztonsági tudnivalókról. Ezt követően a Poroszló, Sarud, Tiszanána-Dinnyéshát, Kisköre, Abádszalók, Tiszaderzs, Tiszaszőlős útvonalon tették meg a több mint hatvanöt kilométeres kört. 

Hagyomány, hogy minden megállóhelyen, településen harapnivalóval és frissítővel várják a kerekezőket, ez idén sem volt másként. 

A tókerülő bringatúrán részt vett F. Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri biztosa, Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a megyei közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, a fejlesztési tanács alelnöke. Idén is ott voltak a tókerülő túrán a Tisza-tó szerelmesei, az önkormányzatok, turisztikai szolgáltatók és vállalkozások képviselői, valamint a sajtó munkatársai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában