Pozitív statisztika

2022.05.27. 06:55

Szinte ismeretlen fogalom a bűnözés Kőröstetétlenen

Bűnügyi szempontból kiválóan teljesített az elmúlt esztendőben Kőröstetétlen. A hazánk egyik legbiztonságosabb településének kikiáltott faluban ugyanis egyetlen súlyosabb bűncselekmény sem történt. A polgármesteri hivatal legutóbbi intézkedései a gyorshajtás megfékezését célozták.

Hargai Gergely

Fotó: police.hu

– Közbiztonságunk a tavalyi évben rendkívüli számokat produkált, hiszen egyetlen kiemelt bűncselekmény sem történt a településen – tájékoztatta lapunkat a „makulátlan” adatról Kőröstetétlen polgármestere. 

Pásztor Imre emlékeztetett: néhány évvel ezelőtt az ország legbiztonságosabb településének választották a falut. Azóta azonban tovább javultak náluk a körülmények. 

– Nagyon örülünk a nulla bűncselekménynek. Ilyen adattal azt hiszem, nem sok helyen büszkélkedhetnek. Még az áprilisi testületi ülésünkön fogadtuk el a rendőrségi beszámolót, amely a helyi bűnügyi állapotokat részletezi. Mondtam is humorosan a rendőröknek, hogy „ezen még lehetne javítani” – mosolyodott el a polgármester

Majd hozzátette: a köztereken elhelyezett kameráik jelentős segítségét nyújthatnak a különféle esetek megelőzésénél. 

– Az országos rendszerbe továbbra sincsenek bekötve a kameráink, annak ellenére, hogy azok alkalmasak lennének erre. Huszonegy kameránkból négy rendszámleolvasó berendezés. Utóbbiak éjjel is képesek kiváló minőségben leolvasni a feliratokat – fogalmazott. 

Az önkormányzat intézkedéseivel a gyorshajtásnak is elejét venné. 

Azért, hogy a kisközségbe érkező járművek sebességét csökkentsék, nemrégiben három sebességmérőt helyeztek ki a legforgalmasabb útszakaszokra. Így az Abonyi, a Kocséri, valamint a Szolnoki útra. Ha tehát valaki meghaladja az ötven kilométer per órás sebességet, lassításra figyelmeztet a készülék. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság 2021-es közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről szóló beszámolóban azt olvashatjuk, hogy a kiemelten kezelt bűncselekmény kategóriában (emberölés, testi sértés, embercsempészés, garázdaság, kiskorú veszélyeztetése, önbíráskodás, lopás, rablás, rongálás stb.) a településen tavaly nem regisztráltak elkövetést, szemben a 2020-as évvel, amikor öt ilyen bűncselekmény is történt. A tájékoztató szerint ez markáns csökkenést jelent. A jelentősnek mondható csökkenésben kiemelt szerepet töltött be a vagyon elleni – azon belül is a lopások – számának visszaesése.

 A közlekedésbiztonsági helyzet tekintetében azt állapították meg, hogy a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma egyről háromra emelkedett a múlt évben. Ezek közül két baleset lakott területen kívül következett be. A sérült személyek mindhárom esetben könnyű sérüléseket szenvedtek. Mint megtudtuk: két esetben nem az út és forgalmi viszonyoknak megfelelő vezetés, valamint a vezetés közbeni elalvás okozott balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában