Frissítve

2022.07.02. 12:39

Gabona és több jármű is áldozatául esett a Tiszaörs és Kunmadaras közötti tűznek

Több egységet is a riasztottak.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

FRISS – 18:35:

Több helyszínen oltották a tűzoltók a lángokat Tiszaörs és Kunmadaras környékén, a határban, és a fürdőtelepnél – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Kunmadarasnál több mint kétszáz hektáron, foltokban égett a tarló és egy erdősáv, továbbá két bálaszállító pótkocsi. Utóbbi járművek kiégtek, de a vontató traktort a tűzoltóknak sikerült megmenteniük, ahogy a határban fellobbant lángokat is megfékezték. Ezen a területen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével a karcagi, a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a szeghalmi és a szolnoki hivatásos, továbbá a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók dolgoztak vízsugarakkal, kéziszerszámokkal, munkájukat pedig erőgép segítette. 

Tiszaörsnél két helyszínre, a fürdőtelepre és környékére riasztották az egységeket. Itt mezőgazdasági gép, lábon álló gabona égett, a tűz pedig átterjedt tíz víkendházra is. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a mezőkövesdi és a püspökladányi hivatásos, továbbá a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók fékezték meg, vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és három erőgép közreműködésével. Az egységek az utómunkálatokat végzik.

Korábban írtuk:

Több, mint száz hektárt érint az a tűz, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaörs és Kunmadaras között, a határban keletkezett szombaton délelőtt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A lángok a fürdőtelepnél már egy házba is belekaptak. Kunmadaras közelében egy bálaszállító két pótkocsija gyulladt ki. 

A tűzoltók több helyen, nagy erőkkel oltják a lángokat. A Tiszaörshöz közelebbi területre a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a mezőkövesdi és a püspökladányi hivatásos, továbbá a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, míg Kunmadarashoz közel a karcagi és a hajdúszoboszló hivatásos tűzoltók oltják a lángokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában