Előfutam / Galériával

2022.08.07. 11:25

A térséget képviselő lovasok sikerével zárult az Abonyi Vágta

A budapesti Hősök terén is láthatjuk majd őket.

Mészáros Géza

Fotó: Kiss János

Kis „ráhagyással” kettős hazai sikerrel zárult a Nemzeti Vágta abonyi előfutama, az Abonyi Vágta. Két helyi lovas is bejutott a Budapesten, a Hősök terén október első napjaiban megrendezendő nagydöntőbe – Zboray Viktória Abonyt, Krupinczáné Mucsi Enikő Zsófia pedig Kocsért képviselve.

Hálásak lehetnek a Nemzeti Vágta szervezői Abonynak, hiszen a Pest megyei kisváros ugyan tapasztalat nélkül először rendezett előfutamot, ám minden programját profi módon bonyolította le. A rendezvény két napján a több ezer látogató nem csalódott a látottakban és a kísérő programokban.

Az Abonyi Vágta egy „előestével” rajtolt el pénteken a Parkerdőben. A Vágtarock címmel zajló élő koncertsorozat remekül ráhangolta a nagyérdeműt a másnapi látványosságokra és izgalmakra. 

Szombaton a kis- és nagyhuszár versenyek mellett kocsitoló viadallal rukkolt elő Kocs község szervezőgárdája, valamint az Abonyi Lovasklub Egyesület jóvoltából kombinált fogathajtó bemutatót is rendeztek. A csikósok és a pusztaötös előadása tapsra ragadtatta a közönséget. A Parkerdőben és környékén felállított számos színpadon fellépett Sasvári Sándor lovasműsorral, továbbá a Gríz zenekar, Szebeni Szilvia, illetve a Rátonyi Róbert lovas színház tagjai.

Mindeközben a Vágtatéren, a hippodromban is zajlottak az események. A Jótékonysági Sztárfutamon három ismerős, Széchenyi Krisztián táncművész, valamint Bács Péter és Krajnik Balogh Gábor színművészek mutatták be lovastudásukat.

A kis- és nagyhuszárok előfutamai egyaránt izgalmakkal szolgáltak, főleg, hogy az első Abonyi Vágtán favoritoknak számítottak a helyi lovasok. Közülük Zboray Viktória saját városát, Krupinczáné Mucsi Enikő Zsófia pedig Kocsér települést képviselte. A nézők nagy örömére mindketten bizonyítottak saját előfutamaikon, így be is jutottak a Hősők terén rendezendő nagyfináléba.

Az abonyi döntők döntőjét is megnyerő Zboray Viktória edzője és felkészítője a korábbi Nemzeti Vágta győztes Petrik Tamás, lova pedig Vicces, akivel Tamásnak 2017-ben sikerült megnyernie a Hősök terén megrendezett futamot. Érdekesség, hogy a Vicces nevű paripa testvére nem más, mint Marokkó, akinek nyergében tavaly a Nemzeti Vágta döntőjében Zboray Viktória Abony színeiben az ötödik helyen végzett. 

Petrik Tamás elmondta: Vicces még Marokkónál is gyorsabb ló, Viki pedig kitűnő lovas, így minden esély megvan az idei szép szereplésre a budapesti döntőben.

Kocsitoló versenyt is rendeztek

A kocsitoló versenyt a Kővágó Zoltán olimpiai második helyezett diszkoszvető vezette Abony csapata nyerte meg a Szellő Imre, a WBO interkontinentális ökölvívó bajnoka által irányított ceglédi gárda előtt, így ebben a versenyszámban előzőek lesznek ott október elsején a Hősök terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában