Galériával/Jászberény

2022.08.14. 11:30

Ezreket vonzott a Csángó Fesztivál leglátványosabb része, a felvonulás – videókkal!

Igazi karneváli hangulatban hömpölygött végig Jászberény főterén a több száz hagyományőrző a Csángó Fesztivál egyik leginkább várt programelemeként.

Illés Anita

Igazán bámulatos volt a már-már karneváli hangulatot teremtő felvonulás Jászberényben Fotó: Pesti József

A Csángó Fesztivál egyik leglátványosabb programeleme évről évre a zenés, táncos felvonulás. Karneváli hangulatban, több száz hagyományőrző hömpölygött végig  szombaton Jászberény főterén.

Több ezren voltak kíváncsiak a pompás táncforgatagra, és az összesereglett tömeg nem is csalódott: a csoportok egy perces produkcióit nagy lelkesedéssel, vastapssal fogadta a közönség.

A nap folyamán többek között népművészeti vásár, az Aprók terén népi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, a Kerek Perec Egylet mese előadása, az Antal Banda, Kubinyi Júlia és zenekara népzenei koncertje, táncház és fényfestés várta a látogatókat.

A „Táncról-táncra” című műsorban Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttesek mutatkoztak be, a „Magyarság hangja” gálaesten pedig moldvai és gyimesi csángók, erdélyi, magyarországi hagyományőrző táncosok, énekesek és zenészek léptek színpadra bemutatva nemzeti összetartozásunkat, a magyarság megtartását.

A fergeteges hangulatot tovább fokozta a Parno Graszt esti koncertje. A szenvedélyes, szívből jövő autentikus cigányzenét játszó zenekar szinte „felrobbantotta” a szabadtéri színpadot. Energikus muzsikájukkal táncra perdítették a közönséget – ezzel téve még inkább feledhetetlenné a Csángó Fesztivál legmozgalmasabb napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!