Csalás

2022.09.26. 15:36

A PIN-kód buktatta le a lopott kártyával shoppingoló két férfit Szolnokon

Szolgálaton kívüli rendőr tartóztatta fel azt a két férfit Szolnokon, akik talált bankkártyával vásároltak.

Szoljon.hu

Fotó: MW-Archív

Két férfi jelent meg az egyik szolnoki töltőállomásnál szeptember 24-én délután, majd egyikük bement a shopba és csokoládét, valamint egy telefont vásárolt, majd kiment társához átadta neki a vett holmikat, és újból visszament vásárolni – olvasható a police.hu-n. Ismét venni akart egy mobiltelefont, de ekkor a tranzakcióhoz már meg kellett volna adnia a kártyához tartozó PIN kódot, amit azonban nem tudott. Ezt azzal indokolta, hogy felesége tulajdona a kártya, majd a meghiúsult vásárlást követően sietve távozott társával a helyszínről. 

Az alkalmazottnak gyanússá vált az eset és jelezte a történteket a töltőállomáson éppen megjelenő, szolgálaton kívüli rendőrnek. A Szolnoki Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrsének járőrvezetője értesítette a szolgálatirányító parancsnokot, majd a két férfi után ment és feltartóztatta őket kollégái kiérkezéséig. 

 

A rendőrök megtalálták egyiküknél a bankkártyát, ami egy harmadik férfi nevére szólt. 

 

Bűncselekmény gyanúja miatt előállították a párost a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol egyiküket gyanúsítottként kihallgatták. A másik férfi kihallgatására a későbbiekben kerül sor. A rendőrök megkeresték a sértettet, aki elmondta, hogy aznap hajnalban veszítette el pénztárcáját, a benne lévő okmányaival, bankkártyájával együtt. A sértett elmondta, hogy a bankkártyájával miután azt elhagyta 7 alkalommal, megközelítőleg 20.000 forint értékben vásároltak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában