Jászfényszaru

2022.10.04. 11:25

Az egykori népszerű televíziós sorozat sztárjaként tért vissza szülővárosába Csomor Csilla

A népszerű színművésznő karrierjét szülővárosában, Jászfényszarun alapozta meg amatőr színjátszóként. Életének egyik sorsdöntő korszaka volt a Napsugár Gyermekszínpad és a Fortuna Együttes kötelékében töltött idő. A színjátszó csoportok ötvenéves jubileumi rendezvényén a Dinnyék című darabban, régi szerepében láthatta újra a közönség. Az előadás előtt Csomor Csilla művészetének bölcsőjéről és egy régi álom megvalósulásáról is beszélt hírportálunknak.

Szoljon.hu

Csomor Csilla színművésznő nosztalgiával gondol vissza a Fortuna Együttesben töltött időszakra Fotó: Pesti József

Fotó:

– Kettős érzés kavarog bennem. Egyfelől örömteli, hogy a Fortuna Együttes és a Napsugár Színpad megélt ötven évet, másrészt pedig óriás hiányérzetem, mert az alapító, Kovács Andrásné Rozika néni már nincs közöttünk – mondta könnyeivel küszködve Csomor Csilla

Nagy örömmel fogadta a meghívást a jubileumi találkozóra, és ahogy ilyenkor lenni szokott felszínre törtek a régi szép emlékek. 

– Vitathatatlan, hogy az egész karrierem innen indult, a vidék, az amatőr színjátszás bölcsőjéből. Általános iskola ötödik osztályában új magyartanárnőt kaptunk, Rozika nénit, aki elindította a gyerekeknek a Napsugár Színjátszócsoportot, a felnőtteknek pedig megszervezte a Fortuna Együttest. 

Négy évig voltam a Napsugár tagja, már akkor magával ragadott a színház világa. 

– Gimnazistaként a Fortuna Együttesben szerepeltem. Amikor már határozott elképzelésem volt arról, hogy milyen irányba szeretnék továbbtanulni, Rozika néni külön foglalkozott velem, segítette a felkészülésem a Színház és Filmművészeti Egyetemre. Nem csak szakmailag támogatott, hanem a pótanyukám is volt. A szüleim után a legtöbbet a tanárnénimnek köszönhetek, nélküle nem lennék az, aki most vagyok. A Rozika nénitől kapott értékek, tanítások nem halványultak, sőt egyre erősebben élnek bennem – mesélt meghatódva a múltról a színművésznő, aki a jubileumi esten Móricz Zsigmond Dinnyék című egyfelvonásos darabjának egyik jelenetében a régi szerepét, a szépasszonyt játszotta. 

A Fortuna Együttes jubileumi estjén a Dinnyék című darabban régi szerepében, szépasszonyként lépett színpadra Csomor Csilla Jászfényszarun Fotó: Pesti József
 

Csomor Csilla jelenlegi munkájával kapcsolatban elárulta, hogy szabadúszó színművészként tevékenykedik és tanít is. Két önálló estjével, a Déryné Széppataki Róza életét bemutató Édes Rózám és a Blaha Lujza sorsát feldolgozó zenés előadással járja az országot. A hazai színjátszás legendás nőalakjairól készült produkciókat szeretné külföldön is bemutatni. 

– Vannak felkéréseim, de sajnos a koronavírus-járvány miatt az elmúlt években külföldi turnéra nem volt lehetőségem. Bízom benne, hogy hamarosan Norvégiába és Németországba is eljutok önálló estjeimmel. 

Ami a legújabb feladat és számomra az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy elkezdtem végre tanítani. Ezzel egy régi nagy álmom vált valóra. 

– Azt a szellemi örökséget, amit Rozika néni rám hagyott, szeretném tovább adni a fiataloknak. Jelenleg egy budapesti művészeti gimnáziumban tanítok színészmesterséget és előadóművészeti alapismereteket. Hálás vagyok az új misszióért – fűzte hozzá a művésznő, aki soha nem tagadta meg a gyökereit, rendszeresen hazalátogat a Jászságba.  

Csomor Csilla színművésznő a Színház és Filmművészeti Egyetemen Kerényi Imre osztályában végzett, majd a győri Kisfaludy Sándor Színházhoz szegődött, ahol négy évadot töltött. 1992-től a Nemzeti Színház, 2000-től pedig a Pesti Magyar Színház tagja lett. Számos prózai és zenés darabban örvendeztette meg a közönséget. A Barátok közt című televíziós sorozatban éveken át Berényi Zsuzsát alakította.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában