Galériával

2022.10.04. 14:00

Az emlékezést segítik a szolnoki park berendezései

A területen egyebek mellett sportpálya, kisebb szökőkutakkal díszített tó, buszmegálló, díszítő szobrok sorakoznak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

Emlékidéző parkot avattak a Vízpart körúti idősek otthonának udvarán kedden. A területen egyebek mellett sportpálya, kisebb szökőkutakkal díszített tó, buszmegálló, díszítő szobrok sorakoznak. Az ünnepség idejére a terület lilába borult, mely a demenciával küzdő idősek felé fordította a tekintetet. A kialakított kert gyógyításra szolgál, segíti az általános jólét, a lelki, érzelmi, fizikai egészség szinten tartását. Az idősek és demensek részére gondosan tervezték meg, hogy a megfelelően kialakított környezet szebbé tegye a hétköznapjaikat, olyan terápiás környezetet teremtve, amely képes aktiválni a régmúlt emlékeit.

Horváth Erika, az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény igazgatója beszédében kiemelte, egyelőre csak a váz készült el, melyet további berendezési tárgyakkal, használati eszközökkel színesítenek, amelyek konkrétan emlékidézővé teszik parkot.

– A Holland Colours Hungária Kft. keresett meg, hogy mivel támogathatnának minket, a kert kialakítása mellé álltak. A folyamat a pandémia miatt elhúzódott, kis lépésekkel haladtunk előre. 

Idén nyáron jutottunk el odáig, hogy a két filagóriát, a berendezéseket, a logikai játékokat, padokat meg tudtunk venni, de még mindig nem vagyunk készen

– mondta.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta: felelősség, hogy a szépkorúak gondozását biztosítsa a város.

– A várólista négyszáz fölötti, ami jól mutatja, hogy egyre többen tudják, jó kezekben vannak, olyan emberek dolgoznak itt, akik értik a szakmájukat, van lelkük – fogalmazott, majd kitért a kert építését támogató Rotary Club Szolnokra is.

– Ez a civil szervezet nem kér, hanem megvalósít. Példát mutat abban, hogy lehet belülről fakadó gondolatokat megvalósítani saját erőből – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában