Figyelmeztetés

2022.11.26. 07:27

Gyanús házalók jelentek meg Jászapátin, gyógyászati segédeszközzel próbálkoznak

Nem árt résen lenni, ugyanis ilyen formában tilos gyógyászati segédeszközt értékesíteni.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Gyógyászati segédeszközt kínáló házalók bukkantak fel november 24-én Jászapátin. - A polgármesteri hivatal lakossági jelzés útján értesült arról, hogy a település lakosait házaló árusítással keresik fel ismeretlen kereskedők. Az árusításra nem kértek engedélyt a hivataltól, a településen nem engedélyezett a házaló árusítás – hívta fel a lakosok figyelmét pénteken a város közösségi oldalán Biróné Dr. Boros Anikó, jegyző. 

Lakossági információk alapján közölte azt is, hogy a kínált termék gyógyászati segédeszköz, melynek ilyen formában való árusítását a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet az ország egész területén tiltja. Eszerint üzleten kívüli kereskedelem, azaz házalás útján nem forgalmazható gyógyszer, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású anyag vagy készítmény, gyógyászati segédeszköz, veszélyesnek minősülő anyag és készítmény, növényvédő szer, növényvédelmi célú és termelésnövelő anyag, valamint állatgyógyászati termék. 

A jegyző kéri, amennyiben valakit már felkerestek a házalók, tegyenek bejelentést a Jászapáti Rendőrőrsön és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságánál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában