Mexikó: nincs más hátra, mint előre!

Tulajdonképpen Mexikóra vár az utolsó csoportkörben a legegyértelműbb feladat. Alaposan meg kell verni Szaúd-Arábiát, minden más esetben kiesnek.

Rózsa Róbert

Raúl Jiméneztől (balra) is kellenek a gólok, ha Mexikó még komolyan számol a továbbjutással

Fotó: AFP

C csoport, 3. forduló

Szaúd-Arábia–Mexikó, 20.00 (Tv: M4)

A várható kezdőcsapatok:

Szaúd-Arábia: Mohamed al-Ovajsz – Szaud Abdulhamid, Abdulelah al-Amri, Hasszan Tambakti, Mohammed al-Breik – Mohamed Kanno – Firasz al-Buraikan, Navaf al-Abed, Szami al-Nadzsej, Nasszer al-Davszari – Szaleh al-Sehri

Mexikó: Guillermo Ochoa – Jorge Sánchez, Héctor Moreno, César Montes, Jesús Gallardo – Héctor Herrera, Edson Álvarez, Luis Chávez – Hirving Lozano, Raúl Jiménez, Alexis Vega

Nagy a baj! – legalábbis Mexikó továbbjutási esélyeit illetően. Gerardo Martino csapata eddig siralmas játékkal hozakodott elő a vb-n, egy ponttal és mínusz kettes gólkülönbséggel az utolsó helyen kullog a C csoportban. Két mérkőzésen mindössze ötször találta el az ellenfél kapuját, ezek egyikéből sem született gól, de őszintén szólva nem is hordoztak magukban veszélyt a mexikói támadások (tegyük hozzá, két erős csapat, Argentína és Lengyelország volt a két ellenfél). Márpedig Mexikónak nincs egyéb sansza: immár csak úgy juthat tovább, ha alaposan megsorozza Szaúd-Arábiát.

Valószínűleg Martino is tudja, hogy nincs mire várni, és kezdőként kell bevetnie Raúl Jiménezt. A Wolverhampton csatára eddigi 97 válogatott meccsén 29 gólig jutott, így a torna előtt joggal tőle várták a mexikói találatokat. Jiménez viszont közel sem százszázalékos állapotban érkezett meg Katarba, két meccsen összesen 43 percet töltött a pályán.

Mexikó korábban többször is alaposan eltángálta Szaúd-Arábiát (1997-ben 5–0-ra, 1999-ben 5–1-re). Ha ezt megismételnék, lenne miben reménykedniük.

Korábbi mérkőzések: Argentína–Szaúd-Arábia 1–2, Mexikó–Lengyelország 0–0, Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0, Argentína–Mexikó 2–0.

A csoport állása a 2. forduló után: 1. Lengyelország 2 meccs/4 pont, 2. Argentína 2/3, 3. Szaúd-Arábia 2/3, 4. Mexikó 2/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!