Galériával

2023.01.28. 12:44

Jó hangulatú disznótort tartottak Szandaszőlősön

Volt sült vér, friss pecsenye és hurka, illetve kolbásztöltés is. melyre sorban álltak az éhes szájúak.

Köllő Judit

Jó hangulatban telt a program

Fotó: Nagy Balázs

A Szandaszőlősért Egyesület és Szanyi István önkormányzati képviselő fenséges fogásokra invitálta szombaton délelőtt a helyi és környékbeli lakókat a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. Az eseményen akadtak olyanok is, akik még sosem voltak disznóölésen. A szervezők elmondták, hagyományteremtő céllal hozták létre az eseményt.

– Szandaszőlős története a régmúlt időkre nyúlik vissza, mikor még kis településként működött, ebből kifolyólag mindig is hagyomány volt a disznótor. Célunk, hogy bemutassuk a gyerekeknek ezt a fajta tevékenységet, mely egyben egy közösségépítő program a helybéliek számára – mondta hírportálunknak Szanyi István.

A csípős hideg miatt munka közben szállt a gőz és fogyott a pálinka, aminek köszönhetően senki sem fázott. A finomabbnál finomabb falatok pedig folyamatosan készültek, melyből kóstolót is kaphattak a kíváncsiskodók. Volt sült vér, friss pecsenye és hurka, illetve kolbásztöltés is. melyre sorban álltak az éhes szájúak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában