Kézilabda

2023.03.21. 15:52

Győzelmével elmozdult az utolsó helyről a Szolnok

Az NB II. Dél-Keleti csoportjának 15. fordulójában egyaránt idegenben szerepeltek csapataink, közülük a Székács KE, a Mezőtúr és a Szolnok is nyert, míg a Kunszentmárton vereséget szenvedett.

Varga Csaba

Zsigmond Gergely ezúttal nyolc góllal járult hozzá a Székács újabb győzelméhez

Fotó: Miklós TV

Köröstarcsai KSK–Szolnoki KCSE 27–28 (12–13)

Mezőberény, 50 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

Szolnok: Boldog – Matócsi 2, Varga R. 9, Varga A. 2, Gál D. 3, Mészáros G. 2, Csibrány 1. Csere: Lengyel Z. és Pallér (kapusok), Ledacs-Kiss R. 3, Rékasi 3, Kovács I. 3, Szűcs B., Szűcs H. Edző: Erdélyi László.

Óriási csatát vívtak a felek a mezőberényi sportcsarnokban, ahol egészen a hajráig fej-fej mellett haladtak. Az 54. percben 24–24-es állást követően három góllal megléptek a Tisza-partiak, a hazaiaknak pedig már csak szépítésre maradt energiájuk és idejük.

– Talán mondani sem kell, hogy nagyon fontos két pontot szereztünk a Köröstarcsa otthonában, és ezzel elmozdultunk az utolsó helyről – nyilatkozta az Új Néplapnak, Erdélyi László, a szolnoki gárda edzője. – Sikerünk záloga volt, hogy egységes csapatként játszottunk, amelyhez Boldog Péter kapus és a gólerős Varga Roland révén kimagasló egyéni teljesítmények is társultak. Készülünk tovább a folytatásra, hiszen a bennmaradáshoz még szükségünk van két-három győzelemre.

Békés U23–Mezőtúri AFC-Syngenta 37–33 (17–18)

Békés, 100 néző. Vezette: Grézló J., Miklós D.

Mezőtúr: Lipták – Kovács T. 8, Dénes Á., 5, Schnetter 3, Murányi 1, Soós B. 8, Zvolenszki 6. Csere: Kocsor 3, Farkas K. 3, Tesényi. Edző: Csizmadia Tamás.

Jól kezdték a meccset a mezőtúriak, és hamar ötgólos előnyt építettek fel. A fiatal hazai csapat azonban nem hagyta magát, és a félidő végére visszajött a meccsbe. A térfélcsere után mintegy húsz percig egymás nyomában loholt a két együttes. Tíz perccel a lefújás előtt 29–29-es állásnál Zvolenszki Attiláék egy 5–1-es etappal megléptek ellenfelüktől, és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.
Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője azt mondta: – Ezúttal nem produkáltunk szép játékot, azt is meg kell tanulnunk, hogy rossz játékkal, hogyan tudunk mérkőzést nyerni.

Pick Szeged U23–UniTurn Kunszentmárton 34–28 (18–14)

Szeged, 70 néző. Vezette: Nagy L., Szekeres L.

Kunszentmárton: Varga I. – Cselovszki 6, Gelley 13, Kovács A. 3, Danku Cs. 1, Simon I. 3, Bordás 2. Csere: Opavszki (kapus), Fekete K., Losonc, Jónás. Edző: Polgár András.

Hamar nekiesett a fiatal szegedi csapat a tartalékosan felálló, több kulcsemberét is nélkülöző vendégeknek. Negyedóra játék után már öt gól volt hazaiak előnye. A folytatásban ugyan csökkentettek hátrányukon Gelley Dávidék, de sokat hibáztak, a gyors kézilabdát játszó Tisza-partiak pedig elhúztak tíz góllal, amiből hatot meg is tartottak a lefújásig.

Berettyó MSE–Székács KE GÉF-PRO 29–32 (15–17)

Berettyóújfalu, 200 néző. Vezette Takács Sz., Tárnyik F.

Székács KE: Subicz – Holló 7, Takács P. 5, Nyeső 5, Zsigmond G. 8, Berkes 4, Szöllősi B. 3 Csere: Rizinger (kapus), Nyikos. Edző: Szloska Krisztián.

A tizedik helyen tanyázó berettyóújfaluiak a vártnál nagyobb ellenállást tanúsítottak a mérkőzés nagy részében. Az első félidőben végig ott loholtak a listavezető törökszentmiklósiak nyakán. A sok hibával játszó vendégalakulat helyzetét tovább nehezítette, hogy sérülések és távolmaradások miatt mindössze hét mezőnyjátékossal álltak fel. A szoros első félidő végül 15–17-es állásnál zárult.

A fordulást követően negyed óra alatt egy 10–3-as rohamot repesztettek Holló Alexék, és ezzel állva hagyták vetélytársukat. Mindehhez a tizenhat védésig jutó Subicz Attila kapus is nagyban hozzájárult. A hajrában már látszódtak a fáradság jelei a foghíjas vendégcsapaton, de győzelmüket nem fenyegette veszély.

– A vártnál nehezebb mérkőzésen vagyunk túl, a mai játékunk nem igazán tükrözi a csapatunk valódi tudását. Igaz, nem teljes kerettel játszottunk, de ez nem indok arra a rengeteg technikai hibára, amit elkövettünk – mondta lapunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője.

További eredmények: Makó–Kondoros 38–25, Hajdúszoboszló–Újkígyós 31–28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában