Elismerés

2023.03.26. 19:47

Az édesapja által kijelölt utat követi dr. Béres József, Szolnok díszpolgára

Nemzeti ünnepünk alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adták át dr. Béres Józsefnek, a Szolnokon is gyárat üzemeltető Béres Gyógyszergyár elnökének az Országházban.

M. G.

Dr. Béres József a Parlamentben

Fotó: Beküldött fotó

Dr. Béres József a magyar emberek egészségének megőrzését évtizedek óta elkötelezetten szolgáló, a természetes gyógyászati módszereket, illetve az emberi szervezet ellenálló képességének erősítését széles körben népszerűsítő munkáját ismerték el idei, márciusi nemzeti ünnepünkön. A kitüntetése kapcsán érzéseiről, illetve arról kérdeztük dr. Béres Józsefet, hogy március tizenötödike hol áll a szívében. 

– Emlékszem, édesapám úgy hetvenéves koráig nem részesült különösebb állami vagy egyéb tudományos, szakmai elismerésben – emlékezett meg kitüntetése kapcsán is édesapjáról, a Széchenyi-­díjas kutatóról, a Béres Csepp megalkotójáról, id. dr. Béres Józsefről a fia.

Aztán élete alkonyán ő is bővelkedett mindezekben. Kiemelten említeném Széchenyi-­díját, melyet 2002-ben kapott meg tudományos teljesítményéért.

Engem elhalmozott a sors különféle szakmai és társadalmi, állami elismerésekkel, nemegyszer megosztva mindezeket feleségemmel és édesapámmal, melyeket valamennyi esetben jó szívvel fogadtam. Ám, ahogyan atyám sem a kitüntetésekért, elismerésekért dolgozott, én sem, mi sem ezekért tevékenykedünk. Ugyanakkor minden elismerésben és díjban azt keressük és azt látjuk, hogy az az út, az az értékrend, az a szolgálat, melyet mi követünk, másoknak is fontos, értékes. Így minden egyes kitüntetésnél jó érzéssel tölt el bennünket, hogy utunkon, értékeink képviseletében, szolgálatunkban nem vagyunk egyedül, ezeknek jelentős támogatása van a magyar emberek részéről 

– fogalmazott mostani elismeréséről dr. Béres József. 

A Szolnokon is gyáregységet üzemeltető Béres Gyógyszergyár vezetője kitért nemzetünk ünnepéről szóló hitvallására is. 

– Édesapámtól tanultuk meg leginkább a haza szeretetét. Hiszen őt elküldték hazájából, mégis itthon maradt. Hiszen neki pénzt, paripát, fegyvert ígértek, mégsem hagyta el még szűkebb pátriáját, Felső-Szabolcsot sem. Március tizenötödike a hazámat, a hazaszeretetemet jelképezi, és szívemben ezt is jelenti, ezt erősíti. Örülök, hogy lakóhelyemen, Budapest II. kerületében, az önkormányzat segítségével az emberek fellobogózzák házaikat immár évtizedek óta. Háza­mon egész évben kint lobog nemzeti zászlónk. És ezt tettük immár két alkalommal, 2003-ban és 2017-ben mi is: fellobogóztuk azt a községet, Erdőbényét a Tokaji borvidéken, ahol a Béres Szőlőbirtok és Pincészet található immár több mint két évtizede – mondta dr. Béres József. 

Mi, atyám nyomdokain haladva, igyekszünk úgy élni, hogy a szakszerűség, a megbízhatóság és a minőség legyen a vezérelvünk. Atyám ehhez megtette az első lépést, mi pedig igyekszünk az ő nyomdokain haladni. Arra esküdtünk fel, hogy embertársaink egészségéért küzdjünk. Ennek szellemében tevékenykedünk 

– tette hozzá az elnök. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában