Törökszentmiklós

2023.05.28. 09:00

Már éppen vitték volna a lopott holmit, mikor a tulajdonos megzavarta a tolvajokat

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt emelt vádat egy 16 éves törökszentmiklósi fiatallal és azzal a szintén településbeli 25 éves férfivel szemben, aki rávette a fiatalt a lopásra. Neki emiatt még a kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért is felelnie kell.

Mészáros Géza

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni

Forrás: Police.hu

Az ügy részleteiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

A vádirat szerint a 25 éves férfi rávette a 16 éves fiút arra, hogy tavaly szeptember 29-én éjjel együtt bemenjenek egy törökszentmiklósi lakóház udvarára lopni. A két elkövető a nyitott kapun keresztül jutott be az udvarra, ott értékek után kutattak, és összekészítették az eltulajdonításra kiszemelt vagyontárgyakat, összesen közel hetvenötezer forint értékben.

Ezeket a tárgyakat akarták ellopni a tolvajok
Forrás: Police.hu

Mielőtt azonban az udvart elhagyhatták volna, az egyik tulajdonos felébredt és tetten érte őket, ezért a helyszínről távoztak anélkül, hogy bármit magukkal vihettek volna.

A járási ügyészség a 25 éves, vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen is büntetett férfivel szemben letöltendő börtönbüntetés, míg a 16 éves, büntetlen fiatal esetében próbára bocsátás intézkedés alkalmazására és pártfogó felügyelet alá helyezésre tett indítványt a vádiratában.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában