Szoljon podcast

2023.06.04. 19:55

A repülés csodájával várták a családokat a szandai reptéren

Sétarepülés, műrepülés, honvédségi légi bemutató, katonai hagyományőrzők, gyermekjátszók, kézművesek, és sok-sok meglepetés várta az idei családi sétarepülő hétvégén a résztvevőket a szandai reptéren.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

Egymás után szálltak fel és le a különböző légijárművek hétvégén Szolnokon, az idei repülőnap ezreket vonzott a szandai rétre. A Legendák a levegőben című rendezvénysorozat 2009-ben indult, később bemutatókkal bővült, majd egyre több helyszínen tartottak repülőnapot a szervezők. Szolnokon először 2013-ban mutatkoztak be.

– Azóta gyakorlatilag évről-évre sikerül megújulnunk, ami nagyon fontos, hiszen 13-14 év van már mögöttünk, a program pedig nem működne újítások nélkül. Nagyon összeszokott a csapat, és elkezdtük azt a tematikát, hogy egy évben többször rendezzük meg, van ahová évente kétszer is visszatérünk. A lényege, hogy itt kint vannak a családok, nézik a le-föl szálló repülőket, jól érzik magukat, esetenként pedig esetleg még elmennek egyet repülni is – mondta a helyszínen Vécsei Mihály, a repülőnap szervezője.

Hozzátette, idén a tavalyihoz képest kettővel több, vagyis 11 repülőt hoztak a rendezvényre, emellett honvédségi helikopter és Gripen bemutató is várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában