Labdarúgás

2023.06.07. 09:00

Nem indul a Jászapáti? – íme a megyei bajnokságok feljutói és kiesői

Véget ért a szezon a megyei ligákban, és körvonalazódni látszik a jövő évi bajnokságok felosztása is.

Kovács Levente

A kék mezes Jászapáti hiába lett bajnok a megyei II. osztályban, jelen állás szerint nem lép magasabb bajnokságba

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

A megyei első osztályból kiesett  Jászárokszállás biztosan a másodosztályban szerepel majd, míg a Martfű feljutásának köszönhetően egyelőre úgy néz ki, hogy a Kunhegyes maradhat az első osztályban. 

Az egyik legnagyobb meglepetés, hogy a Megye II. bajnoka, a Jászapáti nem kért licencet az élvonalba, így jelen állás szerint a második Lurkó Focimánia és a harmadik Tiszagyenda folytathatja magasabb osztályban. 

A Megye III.-ból az első helyezett Jászalsószentgyörgy és az ezüstérmes Besenyszög is feljebb lép, de az MLSZ Jász-Nagykun Szolnok megyei igazgatósága még felkérhet további együtteseket is a Megye II.-es szereplésre. A harmadosztály is bővülni látszik, ugyanis a hírek szerint a Zagyvarékas, a Jászkisér, az Öcsöd és a Tiszaderzs is csapatot szeretne indítani, újoncként pedig a legalsó ligában kell szerepelni.

A nevezéseket az együtteseknek június 30-ig kell beadniuk, így ezt követően válik majd hivatalossá a bajnokságok beosztása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában