Programajánló

2023.06.09. 08:41

Autók, motorok zaja veri fel a Tiszaliget csendjét szombaton, kulturális programokkal is számolhatunk a Jászkunságban

Szinte egész héten váltotta egymást a napsütés és az eső, és a bár a hétvégére is hasonló idő ígérkezik, mégis szép számmal akadnak szabadtéri programok a Jászkunságban. A kínálatot színesíti a tiszasülyi hagyományőrző nap vagy éppen a tizennegyedik alkalommal megszervezett tuning találkozó Szolnokon.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Autós, motoros programokkal várja az érdeklődőket szombaton a 14. Szolnoki Tuning Találkozó. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében kulturális programokból sem lesz hiány.

SZOMBAT

TÓSZEG Jótékonysági futóversenyt szervez az Accell Hunland kerékpárgyár. A futók három korcsoportban (10-14 év, 14-18 év, 18 év felett) négy különböző távon (1,6 km, 3 km, 5 km, 10 km) mérik majd össze felkészültségüket. A regisztráció fél nyolckor kezdődik, az első mezőny fél tízkor rajtol majd.

TISZAFÖLDVÁR Tizenkettedik alkalommal tartják meg a Tiszazugi Nyugdíjas Fesztivált. A rendezvénynek a Tiszaföldvári Strandfürdő ad otthont. A kapunyitást reggel nyolc órára tervezik, a szabadtéri színpadon délután öt óráig színes műsorokkal készülnek.

A Tiszazugi Földrajzi Múzeumban indiai-magyar koncertre várják az érdeklődőket hat órától. A nézők arra is választ kaphatnak, hogyan tud együttműködni két ilyen különböző kultúra.

Tóth Szabolcs a szitárt szólaltatja meg, Gulfam Sabri a tablát, miközben Fodor Réka énekel.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Reggel 10 órától kiállításmegnyitóval kezdődik a második a Kalotaszeg kincsei országos találkozó az Apáról-Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület alkotóházában. A megnyitót 11 órától 13 óráig néprajzi előadások követik, majd a 9 és 18 év közötti gyermekeknek tartanak gyöngyfűző foglalkozást 14 és 18 óra között, ezzel párhuzamosan egy másik foglalkozáson táskadíszeket és kulcsőröket lehet készíteni kalotaszegi inspirációval. Ezután 18 órától a Klein- Lábassy Kultúrkúriában elkezdődik a Míves Portékák Vására, majd 19 órától koncertekkel és viseletbemutatóval indul a Kalotaszegi Gála, végül 21 órától táncház zárja a programot, melynek esőhelyszíne az Ipolyi Arnold Kulturális Központ.

TISZASÜLY Hagyományőrző napot és pörköltfőző versenyt szervez a Tiszasülyért Egyesület. Kilenc órától a népi mesterség bemutató, lovaglás, valamint íjászat mellett Vikas Kumar indiai származású séf kiállításával várják az érdeklődőket. Sőt a faluház szönyegének közös szövésére is invitálják a program résztvevőit.

SZOLNOK A már megszokott jó hangulattal, szuper gépjárművekkel, zenével készülnek a 14. Szolnoki Tuning Találkozóra. A Tiszaligetben szombaton már a reggeli órákban gyülekeznek az autócsodák, hogy a rajongók megcsodálhassák azokat.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tart lemezbemutató koncertet Sárkány Sándor. A fiatal zongorista fellépett már Milánóban, a Child in the Black Hole előadását ezúttal a szolnoki közönség élvezheti este hét órától.

TÚRKEVE Huszonkettedik alkalommal szerveznek motoros hétvégét Túrkevén. A Termálfürdő és kemping kapuit már csütörtökön megnyitották. A szombati programot motoros felvonulás, streetfighter bemutató, ügyességi vetélkedők színesítik, a koncertek és az éjszakai fürdőzés sem marad el.

JÁSZBERÉNY Délután öt órakor startol a BerényFeszt.  A Székely Mihály Szabadtéri Színpadon egyebek mellett a Escape my shadows és a Kowalsky meg a vega is fellép.

VASÁRNAP

SZOLNOK Levendulás családi napot és jótékonysági koncertet tartanak kilenc és egy óra között a Milléri Levendulakertben. A Brill Vocal és az Ádám Jenő Zeneiskola fuvolaegyüttese készül előadással, a rendezvényre autizmusban érintett családokat várnak.

MARTFŰ Táncgálát tartanak délután négy órától a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A színvonalas rendezvényen bemutatkoznak az intézményben működő mozgásművészeti csoportok.

ÚJSZÁSZ A városi művelődési házban Cseke Katinka és Zsiga László Bözsi mindent elintéz című zenés kabaréját láthatják az érdeklődők este hét órától. A jeleneteket retro dalokkal egészítik ki.

JÁSZBERÉNY Futóversennyel hangolnak az atlétika világbajnokságra Jászberényben. Három távon, több kategóriában lehet nevezni. Kilenc órakor a Lehel Vezér Gimnázium előtti téren tartják a gyülekezőt, a futamokat a közös bemelegítés után indítják. A jó hangulatról a Pezsgő zenekar gondoskodik.

A Lehel Film-Színház Sára Sándor termében folytatódik a Vasárnapi Mesesziget Filmklub. A Nyolclábú felügyelő és a rejtélyek rejtélye tartja lázban a nézőket két órától. A Magyarock Dalszínház A Padlás című musicalt adja elő két felvonásban este hét órától a Déryné Művelődési Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában