Labdarúgás / Galériával

2024.03.25. 07:25

A Tiszaföldvár nyerte a csúcsrangadót

A vármegye I. 21. fordulójában a tabella első két helyezettje csapott össze. A rangadót egy góllal végül a Tiszaföldvár nyerte, így továbbra is tartja magabiztos előnyét az élen. A tiszazugi derbin a Kunszentmárton győzött, ezzel megszakította hétmeccses nyeretlen szériáját. Kisebb meglepetésre a Jánoshida könnyed sikert aratott a Szajollal szemben, a Kisújszállás pedig a dobogóra pályázó Fényszarut múlta felül.

Szoljon.hu

A vármegye I. 21. fordulóját rendezték a hétvégén.

vármegye I, jánoshida, szajol
Sikerült hatástalanítania a Jánoshidának a szajoli támadókat, így könnyed sikert arattak a jászságiak a vármegye I-ben
Fotó: Pesti József

Jánoshida–Szajol 5–2 (1–1)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Jánoshida: Nagyistván – NAGY K., Pataki Á., Hegedűs M. (Bezzeg, 70.), Kozák, SIPOS M., Szokolai (Eszes, 80.), VERÉB D., Zombori (Thallmayer, 85.), RIMÓCZI (Túróczi, 70.), Veréb V. Edző: Antal Gábor.

Szajol: Haris – Balanescu (Csajbók, a szünetben), Csúri (Sárkány, 75.), KISS ZS., Donkó, Kacskó, Fülöp Á., Benedek N. (Németh T., 75.), Szentmiklósi, Harcsa (Erdélyi, 72.), Hevesi-Tóth. Edző: Papp Erik.

Gólszerzők: Rimóczi (40., 49.), Szokolai (65., 78. – az elsőt tizenegyesből), Sipos M. (72.), ill. Benedek N. (4.), Németh T. (77. – tizenegyesből).

Kiállítva: Szentmiklósi (67.).

Álmos kezdés után a hazai csapat magához ragadta a kezdeményezést, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Antal Gábor: – Az első negyedórát kivéve végig kézben tartottuk a mérkőzést, és megérdemelten nyertünk.

Papp Erik: – Egy jó harminc perc után átértékeltük a labdarúgást, és saját magunkat vertük meg. Gratulálok a hazai csapat győzelméhez, örüljünk, hogy nem lett több.

Tudósított: Antal Gábor

Kisújszállás– Jászfényszaru 1–0 (0–0)

Kisújszállás, 120 néző.

Vezette: Dobó Sándor.

Kisújszállás: BELÉNYESI – CSUKODI Z. (Szőke I., 84.), Csukodi D. (Szőke R., 84.), NÉMETH K., Balázs G., Kisari, OROS, Csala (Kelemen L., 67.), Imre Z. (Dobos, 34.), Horváth B., Monoki (Potornai, 73.). Edző: Újfalvi Erik. 

Jászfényszaru: Kósa – PENCZNER, Bartalis, Benedek Z. (Baranyi, 82.), LAKATOS D., Péter G., VASZICSKU, Szívós, Donnert (Kollár, 57.), KÁLMÁN L., Kurunczi. Edző: Kemecsi László. 

Gólszerző: Oros (83.). 

A vendégcsapat nagy lendülettel, hosszan előre lőtt labdákkal operált. Próbált minél több pontrúgást kiharcolni a tizenhatos környékén, de a hazaiak jól állták a sarat, még egy-egy kontrával színesítették is a játékukat, majd a 81. percben, egy kontra végén sikerült megtörni a Fényszaru védelmét és megszerezni a három pontot érő találatot. Ez a mérkőzés még abból a szempontból is sikeres volt a hazaiaknak, hogy nem vitt el a mentő senkit. 

Újfalvi Erik: – Néha olyan meccset nyersz meg, ahol nem te vagy a jobb a játékban, ezúttal egy ilyen mérkőzést láthattunk. Küzdöttünk, hajtottunk és sikert arattunk. 

Kemecsi László: – Hiába játszottunk az ellenfélnél jobban, és irányítottuk a mérkőzést, illetve voltak helyzeteink, egy fél helyzetből gólt rúgtak a hazaiak. 

Tudósított: Majláth Antal 

Mezőtúr–Tiszaföldvár 0–1 (0–0)

Mezőtúr, 350 néző. 

Vezette: Fekete Tibor. 

Mezőtúr: TŐKE – Keő (Kántor, 75.), Vadász B., Váradi, PESTI, Susa, NAGY CS. (Patkós, 90+3.), Rentler, KEMENCZÉS, Rácz (Szemes, 56.), PENTI. Edző: Erdősi Gyula. 

Tiszaföldvár: Orvos – Pápai J. (Budaházi, 87.), BORGULYA, BÓDAI, Oláh Á., LUKOSZKY (Fődi, 76.), Antman, Fehér Zs., Háda, Szántó, Kálmán Sz. Edző: Sonkoly Lajos. 

Gólszerző: Kálmán Sz. (53.). 

Mindkét csapat óriási energiákat mozgatott meg a mérkőzésen, szépszámú közönség előtt óriási csata alakult ki. Nagy taktikai csata is folyt a pályán, tipikus egygólos mérkőzés volt, amiből a vendégek jöttek ki jobban. Igazi rangadó volt, ami tényleg a futballról szólt. 

Erdősi Gyula: – Le a kalappal a csapatom előtt, illetve a vendégek előtt is, az egygólos mérkőzésen sajnos nem mi rúgtuk a három pontot érő találatot, így vesztesen hagytuk el a pályát. A csapatomat mindenképp dicséret illeti, mert mindent megtettek a mérkőzésen a győzelemért. 

Sonkoly Lajos: – Taktikai fegyelmezettségünknek köszönhetően végig kézben tartottuk a mérkőzést, győzelmünk teljesen megérdemelt. 

Tudósított: Erdősi Gyula 

Kunszentmárton– Cserkeszőlő 2–0 (2–0)

Kunszentmárton, 100 néző. 

Vezette: Bán János. 

Kunszentmárton: Tóth L. – Lakatos J. (Varga I., 87.), HOLLÓ, Zsoldos A. (Garamvölgyi, a szünetben), Légrádi, Gödő, Kiri (Sütő, 71.), Molnár Zs. (Máté-Fazekas, 53.), Csébi, HATÁR, SZABADOS. Edző: Kiri Mihály. 

Cserkeszőlő: Bencze – Farkas N., Panyik, Papp G. (Hervay, 60.), Kemény, Farkas M., Gál I., Benke P., Szentesi, Varga A., Pereczes (Kardos, 60.). Edző: Papp Zsolt. 

Gólszerzők: Kiri (10.), Holló (19.). 

Az első félidőben a hazai csapat uralta a játékot, kettő–nullás előnyre tett szert, a másodikban a vendégek kiegyenlített játék alapján akár a döntetlenre is rászolgálhattak volna, de a hazai csapat megőrizte a kétgólos előnyét. 

Kiri Mihály: – Az első félidőben két pontrúgásból, egy szabadrúgásból és egy szögletből sikerült előnyt szerezni, sőt ezt növelhettük is volna. A második játékrészben a Cserkeszőlő – el kell ismerni – jobban futballozott, viszont így is otthon tartottuk a három pontot. 

Papp Zsolt: – Gratulálok a KuTE csapatának! 

Tudósított: Kiri Mihály 

Jászberény–Kunhegyes 5–0 (2–0)

Jászberény, 100 néző.

Vezette: Medve Dóra. 

Jászberény: Ecsegi (Tüdős, 74.) – Gattyán (Pikó, a szünetben), PETRÁNYI (Muhari, 72.), Nagy F. (Bathó, 72.), Kispál, NAGY L., Káposztás, Palcsó, Kövér (Magyar, a szünetben), Varga L., Szaka. Edző: Besenyi Gábor. 

Kunhegyes: Csík – Fábián (Házi N., 87.), Burai, Tyukodi R., Tyukodi A., Sztojka (Házi D., 87.), Szabó D., Kis A., Kocsis T., Csörögi (Szentesi, 72.), Tyukodi N. (Pékó, a szünetben). Megbízott edző: Rózsa Sándor. 

Gólszerzők: Gattyán (41.), Petrányi (43.), Nagy F. (58.), Varga L. (60.), Kispál (75.). 

Nem túl magas színvonalú mérkőzésen könnyedén tartotta otthon a három pontot a hazai csapat. 

Besenyi Gábor: – Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, de így is akár nagyobb gólkülönbségű győzelmet is arathattunk volna. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Kunhegyesnek! 

Rózsa Sándor: – Gratulálok a hazai csapatnak, köszönöm a játékosaimnak a részvételt.

Tudósított: Besenyi Gábor 

Rákóczifalva–Tószeg 1–4 (0–3)

Rákóczifalva, 120 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc. 

Rákóczifalva: Kovács I. (Schumann, a szünetben) – Kómár (Nádházi, 57.), Gáspár Z. (Méhesi, 53.), Katona A. (Münich, 53.), Major P. (Hadad, 70.), Trecskó, Ladányi T., Varga K., Telkes-Tóth, Fűzi, Győr. Edző: Ruskó Zsolt. 

Tószeg: Szabó B. – Strempel, Pongrácz (Szőke J., a szünetben), Gazdag (Kovács T., 64.), Aranyos (Tóth Z., 77.), Balogh D., Felföldi, Tóth K. (Kiss B., a szünetben), Boldizsár, Dankovics, Polák. Edző: Urbán-Szabó Viktor. 

Gólszerzők: Major P. (63. – tizenegyesből), ill. Gazdag (27.), Aranyos (30.), Polák (41., 67.).

Kiállítva: Győr (37.). 

A vendégek a meccs elejétől dominálták a hazai csapatot, helyzeteikből háromszor is eredményesek voltak. A hazai kiállítás (ami egy kihagyott büntetővel társult a vendégek részéről) rányomta a bélyegét a mérkőzésre, már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. A második játékrészben feljavult a Rákóczifalva játéka, egy tizenegyesből szépíteni is tudtak, de esély már nem adatott a fordításra. 

Ruskó Zsolt: – Nem éreztem a mérkőzés elején, hogy ezt a meccset elveszítjük, de fél óra után ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az utóbbi négy mérkőzésen. A kiállítás után sajnos végképp elszálltak az esélyeink. 

Urbán-Szabó Viktor: – Jó felfogásban, a helyzeteink alapján megérdemelt győzelem született, további sok sikert a Falvának! 

Tudósított: Ruskó Zsolt 

Törökszentmiklós– Tiszagyenda 3–0 (1–0)

Törökszentmiklós, 100 néző. 

Vezette: Szénási Gábor. 

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Bojtok, HÉDER A. (Gusztafik P., 62), Nagy G., HÉDER R., Ágoston K., Poczai (Molnár T., 69), Bába, BURU, Farkas I. (Ladányi D., 62.), Földi (Puporka M., 62.). Edző: Gergely Mátyás.

Tiszagyenda: Tasi – Rézsó Zs., SCHIFF, Bruna, Hevesi Tóth, BALLÓK J., Cseh, Lu­kács D. (Márton I., 75.), CSÍK, BOROS B. (Cseh T., 88.), Rézsó G. Edző: Boros Tibor. 

Gólszerzők: Bába (27.), Buru (50.), Puporka (65.). 

Jó játékvezetés mellett egy sportszerű csapatot győztek le a hazaiak magabiztosan. 

Gergely Mátyás: – Gratulálok a csapatnak, remélem, hogy ez a győzelem erőt ad a további mérkőzésekhez! 

Boros Tibor: – Egy egész jó első félidőt produkált a csapat, a másodikban is voltak periódusok, amikor méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak, de ez még kevés volt a pontszerzéshez, bízom benne, hogy a hazai mérkőzéseinken már pontokat is tudunk gyűjteni! 

Tudósított: Papp Sándor 

Lurkó Focimánia–Kenderes 2–1 (1–0)

Szolnok, 100 néző. 

Vezette: Kiss Attila. 

Lurkó Focimánia: SÁNDOR B. – TÖRÖK T., Balázs B., Bali, Tóth J., Csorba, Soltész-Nagy, Kiss B., Göblyös (Bodnár Sz., 90.), Alföldi (Nagy A., 79.), PINTÉR R. Edző: Balázs Béla. 

Kenderes: Nagy I. – Bodó (Balogh T., 43.), Sipos B., Daróczi, Kolompár, Balla, Tóth R., Farkas N. (Lakatos V., 85.), Baktai B., PENTI, Hetrovicz. Edző: Csillag Sándor. 

Gólszerzők: Göblyös (39.), Török T. (89.), ill. Penti (61.). 

A vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak inkább fegyelmezett védekezéssel, illetve kontrákkal próbálkoztak. Döntetlenszagú mérkőzésen az utolsó percekben fejelt góllal a Lurkó otthon tudta tartani a három pontot. 

Balázs Béla: – Nagyon nehéz mérkőzésen fegyelmezettek, higgadtak tudtunk maradni az egyenlítő gól után is, és ez meghozta a gyümölcsét. 

Csillag Sándor: – Kihagyott ziccerek tekintetében biztosan a tabella elején foglalnánk helyet, de ez sem lehet magyarázat erre a gyenge produkcióra. 

Tudósított: Balázs Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában