Nagyszállás

2022.05.16. 16:22

Titokzatos pukkanó hangokat hallanak, de vajon mi lehet?

Különös jelenségről írt egy hölgy a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban. Többféle magyarázat is született, mi okozhatja a szokatlan pukkanó hangokat...

Forrás: illusztráció / shutterstock

"Sziasztok! Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a Nagyszállás környékén éjszakánként hallható dörgés, pukkanás szerű hang honnan jön? A kutyánk teljesen kikészül tőle, meg mi is, mert nem hagy minket aludni!"

"Mi is tapasztaljuk a hangokat" - írta egy másik hölgy.

A szokásos viccelődő kommentek mellett, amik például a helyi babfogyasztási szokásokról érdeklődnek, komoly megoldások is születtek a poszt alatt. Akadt olyan, aki szerint jégágyút lehet hallani, mások szerint gázágyú lehet, amit a vadkár megelőzése miatt használnak, megint mások arra tippeltek, hogy a közeli tó felől jöhet, és a kormoránokat zavarják el a hangágyúval.

 

Bár az ágyús megoldások kézenfekvőek, kollégánk jogosan felvetette, hogy az éjszaka közepén nem túl életszerű a madár és vadüldözés, hacsak nem a turkáló vaddisznókat akarja valaki kergetni, de ez sem bevett szokás. A jégágyú sem tűnik túl kézenfekvőnek az éjszaka közepén, mivel a jégeső inkább napi, mint éjszakai jelenség. A nagyszállási pukkanásokra tehát egyelőre nincs megoldás.

Forrás: Nyíregyen Hallottam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában