Bűnügy

2022.05.23. 08:59

Megmaradtak a milliók - rossz táskát rabolt el, még aznap elfogták

Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Balkányban az utcán rabolt ki egy kerékpárral közlekedő nőt.

Fotó: Shutterstock

Május 18-án délután a sértett nő az egyik helyi pénzintézetnél lakáseladásból származó több millió forint készpénzt vett fel, melyek egy reklámszatyorba pakolt, azt pedig a kerékpárja kormányára akasztotta. A kormány másik oldalán volt a sértett hátizsákja, abban pedig a pénztárcája, telefonja és iratai.

Ahogy a sértett a kerékpárral a lakására indult, kifigyelte őt a közelben ácsorgó gyanúsított, aki gépkocsija mögül kilépve, meg fogta a kerékpár csomagtartóját, majd valamilyen gázzal szembe fújta sértettet. Ettől a kerékpár az oldalára dőlt, a gyanúsított pedig erőszakkal lerántotta a kormányról a hátizsákot, ugyanis abban sejtette a nagyobb összeget, a milliók így a sértettnél maradtak. A gyanúsított a hátizsákkal a helyszínről elszaladt, azonban a rendőrök még ugyanezen napon este elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség szerint a gyanúsított szándéka a több millió forint megszerzésére irányult, ezért a rablás minősített esetével gyanúsítható megalapozottan. A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, és bár büntetve még nem volt, szabadlábon megnehezíthetné a bizonyítást, ugyanis nem kizárt, hogy társa is volt. A bűncselekményért 5-10 évig tartó szabadságvesztés szabható ki, így annak a veszélyes is fennáll, hogy szabadlábon elszökne a hatóság elől. Mindezekre tekintettel az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a bíróság pedig elrendelte azt egy hónapra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Borítókép: Shutterstock

Címkék#rablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában