Kisvárda Master Good

2022.08.07. 18:08

Esélyt sem adtak a Mezőkövesdnek

A Kisvárda Master Good könnyed győzelemmel hangolt a Molde elleni visszavágóra.

Négy találatot ünnepelhettek a Kisvárda labdarúgói

Fotó: KOVACS PETER

Nincs megállás! A Kisvárda Master Good élvonalbeli csapata tizenhét napon belül már az ötödik tétmérkőzésén lépett pályára. A rétköziek a Kajrat Almati és a Molde elleni Európa Konferencia Liga mérkőzés között a Debrecen ellen lejátszották első bajnoki találkozójukat, vasárnap pedig szintén bajnokin a Mezőkövesdet fogadták. 

A hajdúságiak után ismét egy olyan gárda érkezett a Várkerti Stadionba, amelynek kispadján az a Supka Attila ül, aki korábban a hazaiak szakmai munkáját irányította. Mindkét alakulat döntetlennel kezdte a bajnokságot, a vendégek Újpesten remiztek, míg Török László tanítványai a Debrecennel osztozott a pontokon. Az utóbbi időben a pályán töltött percek mellett a kisvárdaiak a kilométerórát is megpörgették, közel 4000 kilométert utaztak. Ezért a szakmai stáb természetesen törekedett arra, hogy a legfrissebb tizenegyét küldje pályára, a Molde ellen találkozóhoz képest hat helyen változtattak, a kapuban a fiatal Hindrich Ottó került, de a védelemben és a támadószekcióban is történt változás. 

 

A találkozó első említésre méltó eseménye Kállai kemény belépője volt, a produkciót Andó-Szabó Sándor sárga lappal jutalmazta. Nem sokkal később megszerezte a vezetést a Kisvárda. Asani zseniális passza után Ilievszki került ziccerbe középen, tisztán vezethette a kapura a labdát, ám lövését védte Tordai, de a róla kipattanó labdát a jó ütemben érkező Camaj szerezte vissza, és elegánsan berúgta a labdát a jobb alsó sarokba. Megvolt tehát a jó kezdés, így a hazaiak vezetésük birtokában játszhatták a saját játékukat. 

A kezdeti sokkból aztán lassan felocsúdott a vendég gárda, tétova támadásaikban azonban nem volt elég átütőerő, a hazai védelem jól állt a lábán. Körülményesen szövögette támadásait a Mezőkövesd, mire felértek a hazaiak védelme visszazárt, Hindrich Ottó előbb egy gyámoltalan lövést kísért ki szemmel, majd egy beadást húzott le magabiztosan. Félóra elteltével elkönyvelhettük az elő komoly mezőkövedi helyzetet, Cseri a tizenhatoson belülről tüzelt, de Hindrich jó helyen állt, aztán Vajda balról befelé cselezve a kapu mellé tüzelt. Majd Schmiedl a saját kapujának előterében Cuck Norrist megszégyenítő mozdulattal szájba rúgta Ilievszkit, jogosan villant a piros lap. A megítélt szabadrúgást Camaj végezte el, lövése kipattant a kapusról, amelyet az elmélázó védők közül kilépve Melnyik öt méterről értékesített. 

És még nem volt vége. A játékrész utolsó percében meglódultak a megfogyatkozott kövesdiek, Kállai tudott elmenni jobb oldalon, majd a beívelt labdát Vajda tette kapura középen. A kapus talán megfogta volna, de Leoni szerencsétlenül ért bele, és bepattant róla a labda, ezzel szépítettek a vendégek. Fordulás után érződött, hogy minél hamarabb dűlőre szeretné vinni a dolgot a Kisvárda, Lucasék nagy nyomás alá helyezték ellenfelük kapuját, amelynek perceken belül meg is lett az eredménye. Ilievszki kapott passzt az ötösön belül a jobb szélen felfutó Makowskitól, ő pedig bekotorta a labdát Tordai mellett. 

Nem sokkal később újabb találatnak örülhettek a Várkerti Vitézek. Makowski remek indítás után a 16-os vonaláról a lécet is érintve a bal felsőbe bombázta a labdát. A biztos vezetés elaltatta a hazaiakat, ezt kihasználva szépített a Mezőkövesd. Molnár indítása után Jurina középen kapásból továbbította a hosszú felé a labdát. Szépségdíjas találattal szépített Supka Attila gárdája. Ettől függetlenül nem forgott veszélyben a Kisvárda megérdemelt győzelme.

Labdarúgás: NB I., 2. forduló 
 

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd 4-2 (2-1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1927 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II V., Garai P.).

Kisvárda: Hindrich – Hej, Vranjanin, Kovacic (Széles, 75.), Leoni, Melnik, Lucas, Asani (Czérna, 79.), Makowski (Bíró R., 66.), Camaj (Heles, 66.), Ilievszki (Mesanovic, 75.). Vezetőedző: Török László.

Mezőkövesd: Tordai – Kállai K. (Madarász M., 61.), Schmiedl, Karnyickij (Pillár, 40.), Bobál D., Vajda S., Nagy G. (Besirovic, 40.), Cseke, Cseri (Molnár G., 62.), Drazsics, Jurina. Vezetőedző: Supka Attila.

Gól: Camaj (6.), Melnik (37.), Ilievszki (49.), Makowski (56.), illetve Leoni (öngól, 45+3.) Jurina (79.).

Kiállítva: Schmiedl (35.).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában