Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.09.27. 14:51

Az év első napján fojtotta meg feleségét

Az emberölés miatt indult eljárásban a férfi beismerte a tettét, de ragaszkodott a tárgyalás megtartásához.

KM

Fotó: police.hu

Mint ahogy arról beszámoltunk, tragédiával indult az újév Ököritófülpösön, ahol egy férfi megfojtotta feleségét, majd a saját életét is megpróbálta kioltani.

A rendőrségen január 1-jén reggel 7 óra után tett bejelentést egy 49 éves ököritófülpösi férfi, aki elmondta, hogy féltékenységből megfojtotta feleségét, majd önmaga ellen fordult. A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai a 27 éves fiatal nőn már nem tudtak segíteni, a férjet kórházba vitték. Az ügyben kedden tartottak előkészítő ülést a Nyíregyházi Törvényszéken, a gyanúsított a bv-intézetből hallgatta a bírót, dr. Bartha Andreát.

A helyszínen meghalt

A vádiratból kiderült: a házaspár Ököritófülpösön élt, de néhány hónappal a tragédia előtt megromlott köztük a kapcsolat.

A férfi ugyanis féltékeny volt, s hűtlenséggel gyanúsította meg a feleségét – a nő rokonai többször is próbálták megnyugtatni és meggyőzni arról, hogy a felesége nem csalta meg. A család együtt szilveszterezett, de a férj, mivel aznap is veszekedtek, nem ünnepelt velük. Éjjel egy óra körül ismét szóváltásba keveredtek, a férfi pedig olyan erővel ragadta meg a nő nyakát, hogy az asszony életét vesztette. 

Ezután önmaga ellen fordult, több vágott sebet ejtett a karján, és beleivott a hipósflakonba, de nem keletkeztek súlyos sérülései. Reggel aztán felhívta a rendőrséget és elmondta, hogy megölte a feleségét. Dr. Halász Ágnes ügyész azt indítványozta, hogy ha a férfi beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 13 év börtönre ítélje a Törvényszék.

Nem tud róla beszélni

A vádlott azt mondta, beismeri, amit tett, de ragaszkodott ahhoz, hogy az ügyében tárgyalást tartsanak és enyhébb büntetést kért. Dr. Bartha Andrea azonnali tárgyalásra utalta az ügyet, és részleteket olvasott fel a kihallgatásokon készült jegyzőkönyvekből.  

Ezekben az állt, hogy a férfi már akkor elismerte, hogy ő okozta a felesége halálát, amikor január 1-jén délután a kórházban kihallgatták, és ezt fenntartotta a két későbbi kihallgatásakor is. Azt mondta, nagyon megbánta, amit tett, minden éjjel és nappal ez jár a fejében, de nem tud róla beszélni.

A következő tárgyaláson, ami november elején várható, elmeorvosi szakértőt, pszichológus szakértőt és egy tanút is meghallgatnak, s akkor már ítéletet is hirdethetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában