NAV

2022.10.04. 10:41

110 munkavállaló után nem adózott!

A „foglalkoztatotti riasztás” programban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azt észlelték, hogy egy adózó rövid idő alatt száztíz főt is munkavállalóként jelentett be, úgy, hogy sem járulék-, sem áfabevallást nem nyújtott be.

Forrás: illusztráció / nyiregyhaza.hu

Megvizsgálva a cég működését kiderült, hogy a vállalkozás valószínűleg nem tudja biztosítani a működés folytatásához szükséges anyagi forrásokat. Tovább erősítette a gyanút, hogy a társaság székhelye egy, a NAV kockázatos címjegyzékében szereplő székhelyszolgáltatónál volt bejelentve.

Az ellenőrzés megindítása előtt tehát feltételezhető volt, hogy az adózó kötelezettségeit nem fizeti majd meg, ezért a NAV kollégái a megbízólevél kézbesítése után közvetlenül ideiglenes biztosítási intézkedést rendeltek el, hogy a több mint 54 millió forint várható adókülönbözet megtérüljön.

Az eljárás jelenleg is folyik: a végrehajtási szakterület követelésfoglalást adott ki az online számlákon szereplő vevők felé is, és zárolta a vizsgált adózó bankszámláját.

- NAV

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában