Autóvilág

2022.11.30. 15:05

Százharminc éves a forgalmi

Különleges kiállítással emlékezik a Magyar Autóklub az első forgalmira.

LTL

A tárlatot dr. Hatala József, a MAK elnöke nyitotta meg | Fotó: MAK

Érdekes tárlattal csalogatja az érdeklődőket a Magyar Autóklub, az apropót az első hazai forgalmi engedély kiadásának kerek évfordulója szolgáltatja.

– Százharminc éve, 1892. november 26-án írták azt a levelet, amelyben Budapest rendőrkapitánya hozzájárult Hatschek Béla lát- és műszerésznek ahhoz, hogy „Benz mozdonykocsiját” tudja használni a városban. Ebből az alkalomból szervezett kiállítást a Magyar Autóklub. Látványos fényképek, szöveges ismertetők és egy Benz Patent-Motorwagen-másolat segítségével pillanthatnak be a látogatók a forgalmi engedély, valamint a századelő közlekedésének történetébe – közölte Szaszala László, a Magyar Autóklub észak-alföldi regionális elnöke.

A tárlatot dr. Hatala József, a MAK elnöke nyitotta meg, majd dr. Négyesi Pál újságíró, oldtimerszakértő tartott előadást. Ő derítette ki, hogy pontosan mikor adták ki az első magyarországi forgalmit. Az ingyenesen látogatható kiállítás karácsonyig tart nyitva hétköznaponként 8-15 óra között az Autóklub szolgáltatóközpontjában (Budapest, Berda József utca 15., A épület).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában