Nyíregyháza

2023.01.26. 09:11

Nyíregyházán nem épül akkumulátorgyár - itt vannak a dokumentumok

Az elmúlt napokban a közösségi médiában és egyes médiumokban az a téves információ jelent meg, hogy Nyíregyházán akkumulátorgyár épül, amelynek kapcsán közmeghallgatást tart a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya.

Forrás: nyiregyhaza.hu

A január 31-én tartandó közmeghallgatás kizárólagos tárgya a Boysen Battery Components Hungary Kft. megbízásából eljáró Denkstatt Hungary Kft. kérelmére, Nyíregyházi Ipari Parkba tervezett akkumulátor takaró-tartólemez gyártó létesítmény telepítése, megvalósítása. 

A létesítendő üzem profilja kizárólag lemezmegmunkálás, felületkezelés és ezt követően porfestés, valamint PVC bevonatolás, nem pedig a tévesen terjesztett információk szerinti akkumulátorgyártás.

A közmeghallgatás kifejezett célja, hogy a nyíregyházi polgárok első kézből, a beruházó Boysen Battery Components Hungary Kft. illetékes szakembereitől kapjanak részletes tájékoztatást minden felmerülő kérdésükre, amelyhez a Kormányhivatal biztosítja a megfelelő fórumot, amelyre a jogszabályi előírások szerint ügyfélnek tekinthető szervezeteket és elsősorban nyíregyházi lakcímmel rendelkező ügyfeleinket várják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal a szokásos eljárás alapján a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az érintett lakossági észrevételek figyelembevételével, természeti környezetünk megóvása és védelme érdekében hoz határozatot minden hasonló engedélyeztetési eljárás során, így ebben az esetben is - áll a hivatal közleményében.

A Boysen Battery Components Hungary Kft. kérelméhez kapcsolódó dokumentumok IDE kattintva elérhetőek:

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

Címkék#akkumlátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában