Szpari

2023.01.29. 15:08

Idegenbeli győzelemmel startolt a Spartacus

A Nyíregyháza Spartacus küzdelmes meccsen megérdemelt három pontot gyűjtött Szombathelyen, a labdarúgó NB II. tavaszi nyitó fordulójában.

A piros mezes nyíregyháziak már az első félidőben előnybe kerültek Szombathelyen

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A szezonkezdet mindig különleges, akkor pedig különösen érdekes, ha egy csapat nagy változások után várja a startot. Így volt ez vasárnap a Nyíregyháza Spartacusnál, amely a téli szünetben új sportigazgatót és vezetőedzőt nevezett ki, valamint igazolt négy játékost.

A frissen érkezett futballisták közül csak Nagy Barnabás került be a kezdőcsapatba, egyébként a Szparinál már jól ismert nevek alkották az együttest, amelynek az volt a feladata, hogy Szombathelyen megkezdje a zárkózást a középmezőnyhöz.

Ehhez képest inkább a papírforma szerint alakult a találkozó eleje, vagyis az ősszel ötödik helyen végzett Haladás irányított, többször a vendég tizenhatoson belülre ért, a 10. percben pedig Borvető Áron hat-hét méterről óriási ziccert lőtt fölé. Bő tíz perccel később Fejér Béla védett egy közeli szabadrúgást, innentől kezdve aztán egyre jobban futballozott a Spartacus. Több jó támadás után Baki Ákos a kapuba is lőtte a labdát, ám lesen volt, a 31. percben viszont már a védők, a kapus és a partjelző sem tudta megállítani a nyíregyházi védőt, aki labdát szerzett, jól kényszerítőzött Gresó Mátyással és a visszakapott passzból ismét betalált – ezúttal már szabályosan (0–1).

Gyorsan nőhetett volna a nyíregyházi előny, de Verpecz István előbb Novák Csanád lövését, majd Pataki Bence fejesét is védte.

A második játékrész első felében is az újabb Szpari-gólra volt nagyobb esély, még ha azt nem is lehet állítani, hogy záporoztak a lehetőségek. A Hali megindulásaiban is volt veszély, Rácz Barnabás például eltalálta a kapufát, aztán Fejér fogta az ismétlést. Az egygólos előny tehát nem volt megnyugtató és az utolsó negyed órára beleerősített a hazai együttes. Derekas fejében maradt az egy pont, ugyanis hiába próbálkozhatott üresen nyolc méterről, egyenesen Fejér ölébe bólintotta a labdát. A mérkőzés az utolsó másodpercig izgalmas maradt, azonban a Spartacus állta a sarat és összességében megérdemelt három ponttal kezdte meg az idény második felét.

Labdarúgás: NB II., 21. forduló
Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, v.: Molnár (Vörös, Mohos).
Haladás: Verpecz – Nyíri (Doktorics, 46.), Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Rácz (Lencse, 84.), Csilus (Zvekanov, 84.), Simut – Csernik (Horváth, 84.), Borvető (Molnár, 59.). Vezetőedző: Michal Hipp.
Nyíregyháza: Fejér  – Szokol, Baki, Deutsch, Nagy B. – Pataki (Major, 90+2.), Sigér Á., Pekár, Pantovic (Ramos, 73.) – Novák (Kovácsréti, 73.), Gresó (Szerető, 59.). Vezetőedző: Visinka Ede.
Gól: Baki (31.).

További eredmények: Siófok–Csákvár 2–0 (2–0), Soroksár–DVTK 0–5 (0–2), Kazincbarcika–Békéscsaba 1–3 (0–2), Gyirmót–Dorog 1–1 (0–1), Tiszakécske–Kozármisleny 2–2 (0–1), Ajka–Mosonmagyaróvár 1–1 (0–1), Pécs–Budafok 0–1 (0–1), MTK–Szentlőrinc 2–0 (0–0), Szeged–ETO FC Győr (hétfő, 19).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában