Egy este James Bonddal

Amilyen jellegzetes a kémek kémjének karaktere és az őt megformáló színészek sora, olyannyira maradandók a Bond-filmek slágerei, melyek hamarosan felcsendülnek a Papp László Budapest Sportarénában.

Ország-világL. Fábián Anikó2023. 03. 16. csütörtök2023. 03. 16.
Egy este James Bonddal

Több mint hatvan évvel ezelőtt, 1962. október 5-én mutatták be a legelső, Dr. No című James Bond-filmet, a skót Sean Conneryvel a főszerepben. Ian Fleming mindig elegáns, talpig úriember főhősének miliőjét ikonikus zeneszámokkal fogják felidézni március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában a Budapesti Operettszínház szólistái: Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila, valamint Homonnay Zsolt.

A James Bond-filmek jól ismert zenei témáját Monty Norman zeneszerző alkotta meg, a Dr. No utáni epizódokét azonban leggyakrabban John Barry írta, később Miachael Kamen vagy Eric Serra, illet­ve David Arnold és Thomas Newman. A jellegzetes főcímdalokat mindig népszerű zenekarokhoz vagy előadóművészekhez köthetjük. A The Best of Bond Symphonic koncerten Tassonyi Zsolt, az Operettszínház karmestere vezényel majd, a műsort pedig Kautzky Armand vezeti, akit ráadásul sokan kifejezetten mint James Bond szinkronhangját ismerünk.