Kosárlabda

2022.05.17. 12:56

Harmadik mérkőzés dönt a KSE Bonyhád sorsáról

Az első félidőt még tízpontos előnnyel zárta az Atomerőmű KSE Bonyhád Tiszaújvárosban, mégis a hazaiak örülhettek a végén, így harmadik mérkőzés dönt a férfi NB I/B Zöld csoportban való bennmaradásról.

Berg Sándor

Frank Áron (labdával) 24 pontot és 3–3 lepattanót, illetve gólpasszt jegyzett (Fotó: Máté Réka)

Fotó: Mate Reka

Húsz perc játék után úgy tűnt, leesik az a bizonyos nagy kő a bonyhádi szívekről. Szoros másfél negyed után a félidőre tíz ponttal lépett meg Morgen Frigyes együttese, de a nagyszünet után a Jordan Richard Madrid-Andrews vezette tiszaújvárosiak egyre csak faragtak hátrányukból, mígnem a 27. percben fordítottak (58–57). 

Az utolsó tíz percben az amerikai mellé fellépett Bán Tibor is, de nem könnyítette meg a bonyhádiak dolgát a 0–12-es kezdés és a közel négyperces gólcsend sem. Az ilyen kiélezett meccseken ezek nem fértek bele, így nem sikerült lezárniuk a playout-párharcukat. 

– Olyan mérkőzést játszottunk, amilyenre számítottam – nyilatkozta a bonyhádiak vezetőedzője. – A második negyedben dominálni tudtunk, de az öltözőben szó volt róla, hogy nem fogják megadni magukat a hazaiak. Nem is volt könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert kicsit beragadtunk a folytatásnál. Szezon vége van, a fiúk komoly terhelés alatt állnak, ezért nagyon sok hibát vétettünk. 

Ami jó dolgot végeztünk védekezésben, azt nagyon sokszor nem tudtuk létszámfölényes helyzetben pontra váltani. Én ebben keresném a problémánk okát – mondta Morgen Frigyes, aki szerint a harmadik mérkőzés teljesen más lesz, mindenki az életben maradásáért küzd, de igyekeznek fizikálisan és mentálisan rendben lenni, hogy behúzzák azt a mérkőzést. 

A harmadik találkozót szerdán 18 órakor rendezik Bonyhádon. A belépés ingyenes. 

Jegyzőkönyv

NB I/B, Zöld csoport, playout, 2. mérkőzés

Tiszaújváros Termálfürdő Phoenix KK–Atomerőmű KSE Bonyhád 86–76 (23–23, 19–29, 24–14, 20–10). V.: Sallai, Gergely Cs., Marton P. Tiszaújváros: BÁN T. 20/9, Hegedűs G. 6, DRAHOS 8/3, MADRID-ANDREWS 26, Gerőcs 4. Csere: Eremiás 3, Frikker 2, ASSZÚ 12/6, Szabó N. 5/3, Drizner. Bonyhád: FRANK 24/9, Karosi 2, Pajor 12/3, BAKI 8, TÖMÖSVÁRY 8. Csere: Orgona 6, Szalai M. 11/6, Heimann 3, Csizmadia 2. 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!