Ökölvívás

2022.05.22. 08:00

A WFC öve lesz a tét Halász mérkőzésén

A WFC-szervezet nemzetközi címéért fog kötelek közé lépni Halász Gábor a jövő szombati küzdősportgálán. Jó kis programnak ígérkezik, kár lenne kihagyni.

Rónai Gábor

Halász Gábor eddig nem kapott ki Szekszárdon (Fotó: M. K.)

Egy hét múlva újra csattannak a pofonok a szekszárdi városi sportcsarnokban. Jön a jubileumi, tizedik Harcosok Éjszakája elnevezésű gála. Ami az utolsó lesz a sorban – legalábbis Halász Gábor nem vállalja be még egyszer a szervezést. A szervező természetesen bunyózni is fog, mégpedig a WFC-szervezet nehézsúlyú címéért. Ellenfele a Komlóról érkező Bán Gábor lesz, aki korábban K1-ben négyszer nyerte meg a magyar bajnokságot. 

A szlovák licenccel rendelkező harcos húsz kilóval nehezebb Halásznál, akinek ezáltal fel lesz adva a lecke. Ütközetük nyolcmenetes lesz (egy menet három perces), s a tervek szerint este nyolc órakor a gála fénypontjaként lépnek majd szorítóba. A 44. évében járó „Fisherman” az eddigi kilenc meccsét megnyerte – ebből öt idő előtt ért véget – a szekszárdi gálán (pályafutása során 39 győzelmet szerzett, ebből tizenhetet KO-val, és 19 vereséget szenvedett). 

A győztes sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte építeni, majd még abban az évben Szalai Viktort, aztán Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015), ismételten Szalai Viktort (2016), végezetül pedig Szabó Rolandot (2018) verte meg. Ez utóbbi volt Halász Gábor eddigi utolsó fellépése – az elmúlt három évben a pandémia miatt, illetve az anyagiak hiányában nem sikerült tető alá hozni a gálát. 

...és a többiek 

Ami már biztos, Novák Györgynek a kecskeméti Horváth Zsolt lesz az ellenfele, s a cirkálósúlyú összecsapásuk ötmenetes (kétperces etapokkal) lesz. Orsós Attila régi ismerőssel, a Halász által a 2012-es szekszárdi gálán legyőzött Rostás Lázárral néz farkasszemet (5x2) nehézsúlyban. A hidasi Kovács László a szigetvári Gulyás Balázzsal öklöz cirkálósúlyban (5x2), míg a tehetséges Nagy Ramóna a hódmezővásárhelyi Gyermán Kírával bokszol (3x3) bemutató mérkőzésen. 

Erickles Torres fellépése még bizonytalan, a kubai származású, de már nagyon régóta szekszárdi színekben bunyózó öklözőnek egyelőre nem sikerült ellenfelet találni. 
Szokás szerint lesznek MMA- és K1-es mérkőzések is, érdemes lesz időben kilátogatni a városi sportcsarnokba. A kapukat 16 órakor nyitják, az első mérkőzés 17 órakor kezdődik. Összesen 17 meccset láthat majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!