Gyönk

2022.05.26. 10:37

Hatvan éve érettségiztek, egykori iskolájukban találkoztak

A hatvan éve érettségizettek most 78 évesek. Sokan már sajnos meghaltak a gyönki gimnázium egykori, 29 fős osztályából. Kilencen vettek részt a hétvégi találkozón, s még hárman élnek, akik nem tudtak elmenni.

W. G.

A szervező, Doncsev Klára elmondta, hogy ez a kemény mag minden esztendőben összejön különböző helyszíneken, egyfajta „Ismerd meg hazádat!” módon. Csak egy év maradt ki, a Covid miatt. Most, a kerek évforduló kapcsán, egykori iskolájukban találkoztak. Volt, aki a házastársát is vitte, és meghívták a gimnázium egyik korábbi igazgatóját, dr. Humné Szentesi Katalint is. (Ezért nem csak kilencen szerepelnek a fotón.) A találkozó hivatalos részének zárásaként megkoszorúzták a helyi hősi emlékművet.

– A hétköznapokban is odafigyelünk egymásra, segítjük, szeretjük egymást – hangsúlyozta a szervező. – Telefonon, e-mailben tartjuk a kapcsolatot, tudjuk, hogy kinek mi a gondja, baja. Ebben a korban már jönnek a testi, lelki problémák, s könnyebbség, ha van kinek elpanaszolni. Igazi jó, öreg barátok vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában