Embercsempészet

2022.05.27. 10:32

Kilencen ültek a Mőcsényben megállított BMW-ben

Nyolc illegális migránst szállított az a 35 éves férfit, akit Mőcsényben fogtak el a rendőrök.

TEOL

Fotó: TMRFK

Az egyenruhások – állampolgári bejelentés alapján – május 27-én, pénteken 7 óra körül ellenőriztek egy osztrák rendszámú autót az 5603-as számú úton, Mőcsényben. A kocsi sofőrje néhány perccel korábban hátulról nekiment egy autónak, majd elhajtott – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A járművet egy 35 éves albán férfi vezette, aki autójának utas- és rakterében nyolc illegális migránst szállított. A külföldiek közül heten kurdnak, egyikük pedig afgán állampolgárnak vallotta magát. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Fotó: TMRFK

Az illegális migránsokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Előállítása folyamatban van.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában