Szavazás

2022.06.26. 20:12

Egyetlen szavazatnyi különbség döntötte el a polgármesteri cím sorsát!

Egyetlen szavazatnyi többséggel Fejes Benjamin nyerte meg a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást Nagyszokolyban.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A helyi választási bizottság tájékoztatása szerint minden rendben zajlott. Reggel hat órától este hét óráig a hatszáznyolcvanhét választópolgár közül végül összesen háromszázhatvanegyen járultak a Petőfi u. 275. szám alatti szavazóhelyiségben található urnához, hogy leadják voksukat. Vagyis az időközi polgármester-választáson mintegy 54 százalékos volt a részvétel.

A választás igen szoros volt, az MTI információja szerint Fejes Benjámin 87, Mizerák Milán 86, Papp Szilvia 84, Kalányos Zsolt 38, Szücs János 32, Mosberger Istvánné 31 szavazatot kapott.

A polgármesterjelöltek a helyi választási bizottság által elvégzett sorsolás alapján a szavazólapon az alábbi sorrendben szerepeltek: Kalányos Zsolt, Szücs János, Mosberger Istvánné, Mizerák Milán, Papp Szilvia és Fejes Benjamin. Mindannyian független jelöltként indultak.

A választáson győztes Fejes Benjamin főállásúként tölti majd be a polgármesteri tisztséget. Kalányos Zsolt – aki társadalmi megbízatásúként dolgozott volna – kivételével egyébként mindegyik jelölt főállásban vezette volna Nagyszokolyt.

Az időközi polgármester-választás előtti napokban interjúkat készítettünk a településen. Az általunk megkérdezett helyi lakosok úgy nyilatkoztak, hogy élnek szavazati jogukkal. A részvételi arányt is megtippelték, mégpedig az adatokat figyelembe véve igen pontosan. A helybeliek azt mondták, 60 százalékos részvételre számítanak. 

Azt is megosztották, hogy Nagyszokoly nyugodt település, a polgármester-választás nem okoz feszültségeket a község életében. A nagyszokolyiak ismerik a jelölteket, és – elmondásuk alapján – a leginkább a fejlesztések folytatását várják az új polgármestertől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában